Pensionarii, aduși în pragul disperării. Bunicii au ajuns să se împrumute pentru a supraviețui de pe o lună pe alta


Pensionarii sunt loviţi crunt de scumpirile din ultima perioadă şi abia dacă mai reuşesc să se descurce de pe o zi pe alta. Ca să poată achita facturile uriașe şi să aibă ce sa pună pe masă, tot mai mulți se împrumută de la Casele de Ajutor Reciproc.

Alimentele, medicamentele și utilitățile s-au scumpit în ultima perioadă, iar pensionarii abia mai reușesc să se mai descurce cu cheltuielile. Din aceste motive, pensionarii stau la cozi la Casele de Ajutor Reciproc și fac împrumuturi pentru a supraviețui de la o lună la alta. Cei care merg să ia bani au la dispoziţie doi ani ca să îi returneze, cu dobânzi cuprinse între 2% și 14%.

Bătrânii, aduși în pragul disperării: „Nimeni nu te ajută. Pensia este foarte mică și nu mă ajung cu banii”

O pensionară în vârstă de 70 de ani, spune că are nevoie de acești bani pentu medicamente. „Sunt bolnavă de cancer și am nevoie de medicamente. Nimeni nu te ajută. Pensia este foarte mică și nu mă ajung cu banii. Numai tratamentul pentru tromboză este 900 de lei și diferența de 500-600 de lei, în funcție de tratamentul pe care mi-l dă lunar. E foarte mult!”, a declarat aceasta pentru Antena3.


Comentarii Facebook