De luni, pensionarii clujeni pot depune cereri pentru bilete de tratament

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Cluj a anuntat ca preia de luni, 25 ianuarie, cererile pentru bilete de tratament din partea pensionarilor. Acestea se vor acorda insa diferit fata de anii trecuti.

 

Daca pana acum, biletele erau acordate pe principiul primul venit-primul servit, Casa de Pensii a introdus din acest an criterii clare de departajare. Astfel, se va tine cont de veniturile pensionarilor, de categoria de pensie si de frecventa cu care a mai beneficiat de astfel de bilete in ultimii ani. 

 

"Noul model de cerere se poate procura de la sediile institutiei noastre sau se poate descarca de pe site-ul www.cnpas.org", se arata intr-un comunicat al CJP Cluj. Conducerea Casei atrage atentia ca cererile pot fi depuse la ghisee, prin fax sau prin email.

 

De la inceputul anului, sute de pensionari clujeni s-au interesat la CJP despre biletele de tratament, obisnuiti ca cererile sa le fie primite inca din primele zile ale anului. Modificarea criteriilor a determinat insa conducerea Casei sa amane preluarea dosarelor. Potrivit legii, pensionarii pot beneficia de bilete de tratament in statiunile balneare, pentru care platesc doar 50 la suta din valoarea pensiei lunare.

 

In 2009, pensionarii clujeni au avut la dispozitie 7.200 de bilete de tratament.

 


Comentarii Facebook