Asistentii care se recalifica primesc o subventie de 740 de lei

200 de asistenti si medici clujeni s-au inscris la cursuri de recalificare organizate de Sanitas. Ei se vor pregati sa devina baby-sitteri, ingrijitori de batrani sau bolnavi la domiciliu, bucatari sau chiar agenti de paza.

 

Cursurile sunt organizate de Federatia Sanitas, in baza unui proiect cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Sanitas ofera 3.000 de locuri la cursurile gratuite de recalificare. La nivel national, 500 de locuri sunt disponibile la cursul de baby-sitter si de ingrijitor batrani la domiciliu, 400 la cele de ingrijire a bolnavilor la domiciliu, 300 la sectiunile de frizerie si de lucratori in comert. Cei interesati mai pot opta si pentru cursuri de cosmetica, bucatarie, agent de paza sau dulgher.

 

Potrivit reprezentantilor Sanitas Cluj, cei mai multi dintre cei inscrisi la cursuri spun ca facut acest lucru pentru a dobandi cunostinte noi. La finalul cursurilor participantii primesc diplome recunoscute la nivel european si cate o subventie de 740 de lei de persoana dupa obtinerea certificatului de calificare.

 

Inscrierile continua pana la sfarsitul lunii, cursurile fiind programate la Cluj in vara.

 

Comentarii Facebook