Peditel amenință că dă ANAF în judecată pentru că pune bețe în roate donării a 3,5% din impozit pentru ONG -uri


Cristina Grigore, directorul executiv al Fundației Părinți din România”, ONG care a înființat în 2014 singurul serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România, acuză ANAF că pune bețe în roate cetățenilor care vor să doneze 3,5% din impozitul pe venit ONG -urilor. 

SCRISOARE DESCHISĂ PREȘEDINTELUI ANAF, DOAMNA MIRELA CĂLUGĂREANU,

Stimată doamnă,

De acolo de la țara de unde vin eu, unde nu aveam și încă nu exista căldură și apa caldă decât pe aragaz și cu lemne, într-o singura camera, unde copiilor le îngheață încă mana pe stilou, este frig și merg la WC în curtea școlii, unde locuri de munca sunt la 50 sau 100 de km distanța, naveta cu microbuze vechi, supraaglomerate, unde se face naveta la scoala ”cu ocazia”, întocmai ca la Caracal, nu din plăcere sau fita, CI DIN NECESITATE, unde nu se știe ce este ala un Land Rover scump cum aveți dvs mașina personală și multe proprietăți, unde grijile sunt zilnice ce pun ”în traistă ” copilului la școală, nu ce excursii și vacanțe exotice de n ori pe an fac, unde nu știu dacă maine ”patronul” restructureaza postul sau mă ”trece” pe 2 ore si-mi da ”banii la negru”, nu prime și salarii și venituri de nababi, ca dvs la ANAF , stimată doamna, pentru copiii aceștia, care au 1 medic la 1857 de locuitori, 1 farmacie la 3.882 locuitori, 1 ambulanta la 53.162 locuitori, în satele părăsite, peste 600 unde NU sunt medici defel și niciun alt serviciu medical pe o distanță de 30-50 km, de 6 ani oferim un serviciu medical GRATUIT, ca statul român, impotent, pe care îl reprezentați și dvs, știe DOAR sa ia taxe și impozite, și UITA sa asigure servicii care sunt prin contractul social!

Stimată doamna, abuzul pe care îl face ANAF asupra contribuabilului, TREBUIE SĂ ÎNCETEZE!. NU schimbați regulile jocului, în timpul jocului, NU modificati legislație și REFUZAȚI TIMP DE 22 ZILE CONTRIBUABILULUI DREPTUL DE A DECIDE IS A ALEGE, modificand arbitrar, cand aveți chef, neprofesionist, formularul 230.

Stimată doamna, ANUAL aveți 7 LUNI! La dispoziție sa dialogati cu noi ONG-urile, CU TOATE ONG-urile, sa propuneti modificări și sa serviti INTERESULUI CONTRIBUABILULUI, pentru ca asta este rolul dvs, NU sa dați un ordin făcut la ”apelul bocancilor”.

Stimată doamna, NU FURAM, colectarea formularului 230 este o facilitate fiscală legală, iar faptul ca anual ANAF modifica arbitrar și discreționar acest formular dovedește ca aceasta institutie pe care o reprezentati este guvernata de rea voință, facand o serie de ilegalități și intimidări pentru a păstra banii la bugetul de stat.

STIMATĂ DOAMNA, OAMENII S-AU SATURAT SA NU VADĂ NIMIC ÎN SCHIMBUL CONTRIBUTIILOR, AȘA CA ALEG SA II DEA CĂTRE PROIECTE CARE AU REZULTATE, NU FURAM DOAMNA!

În schimb, funcționarii ANAF încalcă legea și REFUZĂ CONTRIBUABILULUI DREPTUL DE A DEPUNE FORMULARUL. Conform legii, pana la noul formular, publicat oficial din 22 ianuarie 2020, deci timp de 22 de zile A FOST VALABIL VECHIUL FORMULAR. Angajații ANAF AU REFUZAT ÎNREGISTRAREA LOR.

CE FACEȚI DVS SE NUMEȘTE ABUZ ÎN SERVICIU.

Ajutam gratuit peste 65.000 de copii anul, zilnic peste 250-280, da, noi suntem relevanți în ceea ce facem și DA, ajutam ORICE COPIL, fie ca este părintele asigurat, fie ca nu.

Conform Monitorului Oficial, NU AVETI VOIE SA SCHIMBATI FORMULARUL 230 publicat in 22 ianuarie!

Va rog sa coborati din Land Roverul dvs luxos și sa puneți în aplicare legea. Romania este un stat de drept, nu o clica care aplica discretionar si incalca fără frica legea.

Daca refuzati sa aplicati legea, va vom obliga prin pârghiile legale. Noi credem în statul de drept!

Cristina Grigore

Executive Director

Fundatia Parinti din România”.

Comentarii Facebook