Clujenii din Gruia spun că nu i-au hărțuit pe muncitorii din Sri Lanka: Eram îngrijorați că locuiesc 40 în două camere


Un locatar de pe strada Lăpușului, din cartierul Gruia, a vorbit despre scandalul iscat în jurul celor 40 de bucătari și chelneri din Sri Lanka, care ar fi într-un conflict cu vecinii de pe stradă.

Patronii unui restaurant din centrul Clujului, de pe strada Lăpușului, au angajat un număr destul de mare de oameni din aceeași țară (Sri Lanka) pentru bucătărie, chelneri. I-au cazat în centrul orașului, aproape de restaurant, ca să fie logistica cât mai ușoară.

Romulus Badea, partener al Soter&Partners, a declarat pentru Hotnews.ro că vecinii muncitorilor din Sri Lanka i-au reclamat la toate autoritățile la care puteau să-i reclame: la imigrări, ITM, Pompieri etc. Au fost chemați chiar și jandarmii cu duba de intervenție și s-a făcut o petiție la Primărie, care este semnată de 15 vecini. ”Și-au angajat un avocat care cu asta se ocupă: să facă reclamații și încearcă să găsească ceva ca să îi gonească pe cei din Sri Lanka din casa respectivă. Asta în condițiile în care nu există nicio reclamație pentru tulburarea liniștii publice”, a povestit el, conform sursei citate.

Monica Mureșan, locatar pe strada Lăpușului, respinge toate acuzațiile și a declarat că muncitorii din Sri Lanka locuiesc în două camere, dintr-un spațiu unde a funcționat ilegal o grădiniță. 

Da, locuiesc în zona și “scandalul” menționat în presa nu a existat niciodată. Oamenii muncesc în Cluj din luna noiembrie.

Îngrijorarea vecinilor a fost legată de sănătatea și siguranța cazării a 40 de  persoane într-o locuință unifamilială, care în acte are două încăperi. Ceea ce este construit la etaj și mansardă nu a avut niciodată autorizație de construcție.

Din acest motiv și “gradinita” menționată de dvs. nu a funcționat niciodată legal pentru ca nu se puteau obtine avize ISU sau DSP pentru spațiul respectiv.

Judecați și dvs. dacă este corect ca discuția sa fie dusa înspre “rasism”, “hărțuire”, când ei muncesc de 3-4 luni aici și nu a auzit nimeni de ei decât acum în contextul Ditrău.

Consider că se face un mare deserviciu orașului și comunității noastre prin astfel de titluri de articol. Data viitoare când un patron român și mai isteț va caza 100 de muncitori într-un apartament, nu va mai pune nimeni intrebari de teama sa nu fie catalogat drept nationalist, “gunoi”, “tanar” și alte apelative pe care le folosesc cititorii dvs”, a precizat clujeanca.

Untitled.jpg

Aceasta este casa în care stau muncitorii din Sri Lanka. Locuința are 3 camere pe palier și are 3 etaje, adică 9 camere. Acolo a funcționat o grădiniță 

Comentarii Facebook