Pe lacul Tarnița e petrecere toată vara! Prințișorii Clujului se distrează ca pe litoral - VIDEO


”Prințișorii” Clujului, noua protipendadă a orașului, fac petreceri în fiecare zi a săptămânii pe lacul Tarnița. Pentru că nu prea depind de un loc de muncă, având contul plin cu sprijinul părinților, tinerii cu bani petrec de dimineața până seara pe pontoanele de pe lacul Tarnița sau în diverse ambarcațiuni.

Fauna lacului este vizibil afectată de tot zgomotul produs, după cum se vede și pe imaginile surprinse de un clujean, care s-a pus cu cortul pe malul lacului, pentru a se relaxa. Nu a putut avea parte de așa ceva, pentru că petrecerile s-au ținut lanț. Clujenii sunt nemulțumiți de actuala situație, dar nimeni nu îi bagă în seamă, deși Știri de Cluj scrie lunar despre haosul de pe lacul Tarnița.

Lucrurile se vor rezolva numai dacă Guvernul va face modificările în legea prin care lacul Tarnița și Beliș sunt navigabile, fără ca acest lucru să fie normal, pentru că sunt sursa de apă a întregii zone. 

Vidul legislativ, suținut de băieții deștepți care s-au pus stăpâni pe malurile lacului, deci și pe lac, ar trebui îndreptat printr-o modificare a legii, cerută de societatea civilă și de unii parlamentari încă din 2019.

Din păcate, Guvernul liberal tergiversează de mai bine de 9 luni adoptarea unui proiect prin care să scoată lacurile Tarnița și Beliș din circuitul lacurilor navigabile. Lucrurile s-ar putea rezolva în decurs de câteva zile, dar la noi tergiversarea, birocrația și interesele merg mână în mână.

Proiectul a fost lansat în avizare interministerială în luna decembrie 2019 și s-a întors cu observații de la Ministerul Justiției și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. În prezent proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 655/2008 a fost refăcut și în cel mai scurt timp va fi trimis din nou în avizare interministerială”, i-a replicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, senatorului Mihai Goțiu, care a întrebat care este situația în privința interzicerii, de urgență, a ambarcațiunilor cu motor pe lacurile Tarnița și Beliș Fântânele din județul Cluj.

Realitatea este că lacurile Tarnița și Beliș sunt locul une milionarii, politicienii și funcționarii publici din funcții cheie au case de vacanțe și dețin practic zona. Proprietățile au ieșire la lacuri și au apărut pontone peste tot, unde se țin petreceri.

O angajată a Consiliului Județean Cluj bea apă din Tarnița pentru a arăta că nu este poluată - VIDEO

Unul dintre acești politicieni care a luat și poziție publică în Parlament este senatorul Marius Nicoară, care a plecat de la PNL la ALDE, iar acum a revenit în tabăra liberalilor. 

Senatorul Marius Nicoară a făcut chiar o interpelare în Parlament prin care îl ataca pe fostul prefect al Clujului, Aurel Cherecheș, pentru că și-a permis să ceară Hidroelectrica să facă acest regulament de navigație. Marius Nicoară are cabană pe malul lacului Beliș și este direct afectat de ”valurile” pe care Prefectura le face în zonă.

Bogații Clujului ne râd în nas! Pe Tarnița fac ski nautic cu bărci puternice și nu le pasă că e sursa de apă a județului - VIDEO

Comentarii Facebook