Patru clujeni, retinuti in operatiunea "Telefonul chinezesc" VIDEO


Patru clujeni au fost retinuti in operatiunea "telefonul chinezesc", care a debutat joi dimineata cu o serie de perchezitii in sase judete si municipiul Bucuresti. In total, politistii din Alba au confiscat peste 14.000 de telefoane si componente.

Reprezentantii IPJ Alba sustin ca in total au fost retinute 20 persoane si au fost confiscate carcase, incarcatoare si alte piese folosite in asamblarea telefoanelor contrafacute.

"Cu ocazia perchezitiilor au fost identificate si ridicate pentru continuarea cercetarilor 14.581 de telefoane mobile contrafacute de diferite marci, 18.979 acumulatori pentru telefoane mobile, 19.528 de componente pentru telefoane mobile (capace, ecrane, placi electronice, rame, carcase, carduri de memorie, adaptoare si incarcatoare), 3.072 autocolante contrafacute cu insemnele unor producatori de telefoane mobile de renume, 182 generatoare electrice, 180 motopompe, 26 motoferastraie, 16 bax-uri cu ceasuri si imbracaminte contrafacuta, un pistol cu gaz calibrul 9 mm, detinut ilegal, suma de 18.700 lei, 1.700 euro si 500.000 forinti", se arata intr-un comunicat al IPJ Alba.

Anchetatorii precizeaza ca aceste piesele si carcasele proveneau din China si erau aduse pana in portul Constanta. Erau puse cap la cap in diverse unitati improvizate si apoi erau vandute pe strada de tigani sau chiar in magazine de mana a doua.

La actiunea declansata joi dimineata au participat si anchetatori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, ofiteri D.G.I.P.I. Alba.

Comentarii Facebook