Patru cetateni maghiari au fost retinuti dupa ce au vrut sa amplaseze o placuta pe care scria "Kolozsvar" la intrarea in Cluj! Galerie FOTO

 

Cei patru cetateni maghiari M. Arpad de 56 ani,  B Lajos de 43 ani, M. Arpad-Ferencz de 27 ani si T. Levente, de 53 ani, au fost prinsi in aceasta dimineata in jurul orei 3.30,  cand incercau sa monteze placuta la intrarea in Cluj dinspre Turda.

Politistii i-au prins pe cei patru in timp ce incercau sa amplaseze placuta cu Koloszvar. Ei au fost sesizati la 112 de un trecator. Politistii au mai gasit in masina tinerilor o alta placuta pe care scria numele orasului Turda in limba maghiara, "Torda", pe care se presupune ca urmau sa o monteze. "In urma sesizarii primite, politistii s-au deplasat cu operativitate la fata locului si au depistat pe M. Arpad de 56 ani, B Lajos de 43 ani, M. Arpad-Ferencz de 27 ani si T. Levente, de 53 ani, toti cu domiciliul in Ungaria, imediat ce acestia au montat placuta in limba maghiara. De asemenea, in autoturismul cu care s-au deplasat cei 4 suspecti se aflau B. Ildiko de 43 ani, cu domiciliul in Ungaria, si un minor de 10 ani", spun reprezentantii IPJ Cluj.

 

 

Cei patru au fost dusi la sectia VI Politie, unde vor fi audiati. "In noaptea de duminica spre luni, in jurul orelor 3.30, patru persoane din Ungaria au fost depistate de politistii clujeni pe Calea Turzii cand montau o placa pe care scria Kolozsvar, denumirea in limba maghiara a municipiului Cluj-Napoca, sub placa de intrare in oras", a declarat Alma Bruja Brehariu. Potrivit acesteia, au fost intocmite actele premergatoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

 

 

Unul dintre cei patru barbati retinuti era insotit de sotie si de fetita de 10 ani. "Am vrut sa ne facem poze, nu a fost ceva intentionat. Am luat placutele dintr-un balci si nu am vrut decat sa ne facem poze", a declarat barbatul pentru Stiri de Cluj. Cei patru barbati au declarat la politie au venit in concediu in Romania si ca nu intentionau sa lase acolo placutele.

 

Vezi si

Consulul Ungariei, Matyas Szilagyi: Unul dintre cetatenii maghiari retinuti acuza ca i-au fost incalcate drepturile

Cei patru cetateni maghiari retinuti de politisti au fost eliberati

Comentarii Facebook