Patru bărbați din Câmpia Turzii au tâlhărit un bătrân, prin metoda „înlocuirea jgheaburilor”. Cei patru au mai păcălit cu această metodă


Patru bărbați din Câmpia Turzii au tâlhărit  proprietarul unei locuințe din Alba pe care l-au înșelat prin metoda „înlocuirea jgheaburilor”. Cei patru au fost prinși și trimiși în judecată, iar judecătoria AlbaIulia a aconstatat în 18 noiembrie 2022 legalitatea administrării probelor, potrivit ziarulunirea.ro. 

Conform cercetărilor, patru bărbați din Câmpia Turzii, cu vârste între 21 și 27 de ani, au abordat un bărbat de 67 de ani, din comuna Galda de Jos, căruia i-au promis efectuarea unor lucrări la scorurile casei, prețul menționat fiind de 300 de lei. 

turda escroc.PNG

Ulterior, după finalizarea lucrărilor, i-au cerut acestuia 7.500 de lei, iar pentru că bărbatul s-a scandalizat când a auzit asta, unul l-a luat de o mână, iar altul de cealaltă mână, amenințându-l că-l vor bate și îi vor scoate dinții din gură. De teamă, bărbatul le-a dat suma solicitată. Cei doi sunt cercetați pentru tâlhărie, iar ceilalți doi pentru complicitate la tâlhărie.

Cei patru au mai înșelat o persoană cu aceeași metodă 

Numele lor este vehiculat și într-un alt dosar aflat pe rolul instanțelor din Alba, fiind acuzați că în 2 februarie 2022 ar fi abordat o femeie de 74 de ani, din comuna Ighiu, căreia i-au promis înlocuirea jgheaburilor pentru suma de 600 de lei, iar la final i-au cerut 8.800 de lei.

Șmecheria funcționează în special la persoanele în vârstă, care locuiesc singure, infractorii vizând tocmai aceste persoane, cărora le promite efectuarea lucrării la o sumă modică, dar la finalizare le cere o sumă mult mai mare, din diverse motive, iar dacă vârstnicii nu plătesc suma, sunt amenințați.


Comentarii Facebook