Pasaj subteran sau pasarelă de la Aeroportul Cluj până la Gara Someșeni - VIDEO


Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj are în desfășurare un proiect de dezvoltare a infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri și marfă.

În acest stadiu s-au analizat două soluții viabile pentru acest proiect, un pasaj subteran ce va lega Aeroportul de Gara Someșeni, sau o pasarelă suspendată.

Analizăm două soluții posibile. Am avut un sprijin important de la Ministerul Transporturilor, de la întreaga comunitate clujeană, colaborăm strâns cu CFR-ul, cu Compania Drumurilor Naționale, cu Regia de Drumuri Județene, pentru realizarea acestui obiectiv.

Proiectul va creea conexiuni facile între transportul aerian, transportul CFR și transportul rutier, în ceea ce privește pasagerii și marfa. Avem gara Someșeni foarte aproape. O variantă este un tunel între aeroport și gara Someșeni, sau o pasarelă peste. Este foarte aproape, aproximativ 280 de metri, ceea ce ne avantajează”, a explicat directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj, David Ciceo.

 

 

 




Proiectul are ca scop realizarea unor conexiuni mai facile, atât pentru pasageri, cât și pentru marfă, astfel încât să fie îmbunătățite serviciile oferite.

După realizarea acestor conexiuni vor fi facilități deosebite pentru pasageri ceea ce va duce astfel la îmbunătățirea serviciilor.

Ca rezultate așteptate după finalizarea acestui proiect, creșterea traficului, îmbunătățirea serviciilor pentru pasageri, crearea facilităților pentru marfă, cu beneficii directe și indirecte asupra întregii regiuni”, a mai declarat Ciceo.

Proiectul este cofinanțat de către Uniunea Europeană, prin programul TEN-T (Rețeaua Transeuropeană de Transport), iar costul său este de aproximativ 2 milioane de euro, dintre care un milion de euro fiind fonduri nerambursabile.

Consilierul de Afaceri Europene, Ivona Stan, reprezentant al Ministerului Transporturilor, a precizat că Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca este singurul aeroport din țară care a accesat fondurile nerambursabile TEN-T, iar aceast proiect duce la includerea Aeroportului Cluj-Napoca în Master Planul General de Transporturi.

În acest moment se realizează studiile de fezabilitate pentru determinarea celei mai bune variante, pasajul tunel sau pasarela de aproximativ 300 de metri peste șosea, o parte din acestea fiind deja finalizate.

Comentarii Facebook