Luni 24 Ianuarie

Pasagerii cursei feroviare Arad-Cluj au înghețat de frig în vagoanele cu geamuri găurite


Vara prea cald, iarna prea frig. Cam aşa stau lucrurile în trenurile care circulă pe căile ferate de la noi din ţară. Au simţit-o pe pielea lor, aseară, pasagerii unei curse între Arad şi Cluj-Napoca. 

Geamurile vagoanelor erau găurite. Deşi caloriferele funcţionau, oamenii au îngheţat de frig. Unii şi-au pus şi câte două perechi de şosete ca să reziste. Problema e că, din lipsă de fonduri, vagoanele ajung la reparat doar când sunt deja în stare avansată de degradare. 

Un şerveţel băgat ca dop în spărtura din geam. A fost soluţia găsită aseară de pasagerii care au luat trenul InterRegio din Arad spre Cluj-Napoca pentru a se apăra de frig. Metoda nu a funcţionat. Timp de şase ore, oamenii au îngheţat.

La un moment dat a cam început să îmi fie frig din ce în ce mai frig. Începea să îmi bată un vânt. Mi-am dat seama de găuri, de spărturile respective şi am căutat şerveţele să le pot astupa cumva”, a declarat un pasager pentru observatornews.ro.

Astfel de situaţii nu sunt o excepţie atunci când vine vorba de transportul feroviar de la noi din ţară. Bani de reparaţii nu prea există, aşa că vagoanele trebuie să ajungă cu adevărat inutilizabile până să fie refăcute.

CFR Călători folosește zilnic peste 1.000 de vagoane. În bugetul de anul acesta a fost prevăzută modernizarea a doar 40 dintre ele.

Comentarii Facebook