Partiarhul Daniel: "In 90% din cazuri, Sinodul de la Bucuresti a confirmat ce s-a dorit pe plan local. Nu dorim sa cream tulburare" - VIDEO


Preafericitul Daniel, Patriarhul Romaniei, a declarat ca alegerea viitorului mitropolit va respecta in proportie de 90% dorinta clerului si a credinciosilor din Sinodul Mitropolitan Cluj.

"Urmeaza 40 de zile de doliu, de rugaciune, dupa care are loc parastasul de 40 de zile si consultarile potrivit statutului, in vederea alegerii unui nou mitropolit. Aceasta inseamna consultarea clerului si credinciosilor, a Sinodului Mitropolitan, iar dupa aceea propunerea Sinodului Mitropolitan ajunge la Sfantul Sinodul si in 90% din cazuri Sinodul de la Bucuresti a confirmat ce s-a dorit pe plan local. Este foarte practica aceasta noua modalitate de a alege episcopii, pentru ca nu se da ordin de la Bucuresti, ci se consulta oamenii, pentru ca ei lucreaza mai mult in Sinodul Mitropolitan si in eparhie cu viitorul mitropolit care este si arhiepiscop de Cluj. Noi intotdeauna, in Biserica, aducem sperante si nu dorim sa cream tulburare", a declarat Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la finalul sedintei Sinodului Mitropolitan Cluj, citat de agentia basilica.ro.

 

Aceasta afirmatie confirma dorinta fostului mitropolit Bartolomeu, care si-a exprimat dorinta ca in fruntea Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului sa ramana un ierarh clujean. Numele vehiculat este cel al episcopului vicar Irineu Bistriteanul.

 

In testamentul lui Bartolomeu, dat publicitatii vineri, 4 februarie, se spune ca viitorul mitropolit trebuie sa fie "responsabil, integru, adversar al coruptiei de orice fel si sub orice forma, care sa continue si sa desavarseasca ceea ce am inceput eu".

Comentarii Facebook