Miercuri 24 Aprilie

Parlamentul a aprobat o comisie specială pentru Roșia Montană


Parlamentarii au aprobat înfiinţarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementează inclusiv proiectul Roşia Montană, marţi, în şedinţa de plen comun, cu 311 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 15 abţineri.

Parlamentarii vor înființa o comisie specială formată don 32 de membri, dintre care 8 să aparţină PSD, 5 - PNL, câte 2 - PDL, PPDD şi UDMR şi câte un loc pentru PC şi minorităţi naţionale. Comisia va fi condusă de un președinte din PSD, trei vicepreşedinţi aparţinând PNL, PDL, PPDD şi un secretar aparţinând PC.

Grupurile parlamentare au nominalizat persoanele care să facă parte din această comisie, cu excepţia PDL care a precizat că nu vor avea reprezentanţi, locurile lor urmând să rămână libere, potrivit Mediafax.

Proiectul de hotărâre privind Comisia specială, arată că obiectul acesteia este de a examina proiectul de lege şi amendamentele depuse de Guvern, de deputaţi şi de senatori. Al doilea punct precizat în proiect vizează "întocmirea raportului în vederea dezbaterii şi adoptării proiectului de lege în plenul fiecărei Camere a Parlamentului".

Comentarii Facebook