Parintii reclama conditiile de la Colegiul National George Cosbuc! Elevii din clasa 1 invata la ultimul etaj, iar cei din a 12-a la partier

 

Parintii reclama conditiile de la Colegiul National George Cosbuc din Cluj-Napoca si cer autoritatilor sa ia masuri, pentru o mai buna organizare a unitatii de invatamant.

 

Sesizarea a fost trimisa si Primariei Cluj-Napoca, deoarece parintii nu au gasit intelegere la conducerea scolii.

 

Ghiozdanele copiilor reprezinta 1/3 - 1/4 din greutatea lor (echivalentul unei genti de 20-25kg pentru un adult) pe care singuri au mari dificultati in a le duce in spate pe scari pana la ultimul etaj.

Noua cladire, desi din 2006, are mari probleme la izolatia termica a acoperisului si la ultimul etaj e foarte cald vara.

Problema suplimentara este ca in aceasta cladire sunt amestecati copii din clasele mici cu adolescentii din ultimele clase de liceu, aflati la o varsta la care pot deveni un pericol pentru copii mici, imbrancindu-i pe scari, coridoare sau la toalete. Scarile elevilor sunt foarte inguste, ceea ce reprezinta o dificultate suplimentara in aceasta "convietuire". Am auzit si zvonuri privind consum de droguri in toalete, dar nu am date.

Directorul, cu care s-a discutat, motiveaza situatia prin prezenta unui copil handicapat intr-o clasa mare de la parter, motiv pentru care toata generatia respectiva este la parterul acestei cladiri.

Colegiul are 4 cladiri, ceea ce inseamna ca nu ar fi o problema de grupare a claselor 1-3 in prima, 4-6 in a 2-a, 7-9 in a 3-a, 10-12 in a 4-a, (de exemplu), astfel ca cei mici sa nu fie amestecati cu cei mari.

O problema recenta, generata, se pare, de unele probleme cu elevii din clasele mari, este interzicerea accesului parintilor si bunicilor in incinta scolii, desi regulamentul prevede, in articolul 12, accesul acestora, cu conditia verificarii identitatii.

 

Probabil ca au intrat persoane straine ce tulbura buna desfasurare a activitatii in incinta colegiului, dar tot regulamentul colegiului prevede la art 13 ca accesul acestora nu se face decat decat cu avizul conducerii si pe baza de ecuson.
 
In concluzie, solicitam regandirea amplasarii copiilor din clasa I la ultimul etaj, solicitand ca acestia sa fie mutati la parter in una din celelalte 3 cladiri ale Colegiului, vacanta de Pasti fiind o foarte buna ocazie de realizare a mutarii.


Daca e nevoie de semnaturi, cred ca putem convoca aproape toti parintii elevilor de clasa I.

Comentarii Facebook