Raspuns de TOATA JENA al conducerii E-ON Gaz Germania la scrisoarea de protest a Primariei clujene


Scrisoarea de protest trimisa de Primaria Cluj-Napoca sefilor E-ON Gaz din Germania a primit un raspuns de toata jena.


"Stimate dl Primar,

Va multumesc pentru scrisoarea dumneavoastra, primita in 23 martie 2012, in care detaliati ingrijorarea dumneavoastra privind lucrarile de reparatie si lucrarile generale realizate de compania de distributie din cadrul Grupului E.ON Romania, in orasul dumneavoastra, Cluj-Napoca.

Vreau sa va asigur ca Grupul E.ON Gaz, impreuna cu mine, in calitate de Director, salutam si respectam abordarea constructiva a problemelor care pot surveni in asemenea situatii - consideram ca aceasta este cea mai buna cale pentru asigurarea progresul si avantajul competitiv.

Astfel, am trimis scrisoarea dumneavoastra colegilor mei din cadrul Grupului E.ON Romania si sunt convins ca acestia vor trata aceasta problema in modul profesional in care stiu ca lucreaza. Acestia va vor oferi mai multe informatii si vor lucra impreuna cu dumneavoastra pentru o solutionare rapida si armonioasa a problemei.


Cu stima din Dusseldorf, Johannes Teyssen".

 

Pasarea raspunderii la conducerea E-ON Gaz Romania nu va rezolva problema, pentru ca Primaria Cluj-napoca i-a reclamat in repetate randuri spargerile fara logica din oras. Ba mai mult, E-ON Gaz Romania a dat in judecata municipalitatea pentru a forta anularea taxei de spargere a drumurilor din Cluj-Napoca.

 

Primaria Cluj-Napoca a reclamat in Germania sutele de spargeri facute de E-ON Gaz! Scrisoarea este insotita de fotografii

 

Primaria Cluj-Napoca a trimis adrese oficiale catre corporatia din care face parte E-ON Gaz si catre Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Domeniul Energiei, reclamand faptul ca orasul este "ciuruit" de gropi.

Demersul a fost facut in incercarea de a obtine o schimbare de abordare din partea companiei Eon Gaz in privinta strategiei de intretinere a retelelor de gaze din municipiu, avand in vedere numarul impresionant de spargeri pe care le realizeaza pentru a remedia defecte ale retelei.

Din anul 2010, cand s-au realizat 636 de spargeri pentru remedieri in regim de urgenta, s-a ajuns ca, numai in primele doua luni si jumatate ale anului 2012, numarul de spargeri sa fie de circa 600, cu o medie zinica de 15 interventii, majoritatea pe strazi cu circulatie rutiera intensa.

Aceasta situatie a starnit dezaprobarea si revolta societatii civile, care s-a adresat Consiliului local Cluj-Napoca solicitand luarea unei pozitii oficiale ferme in raport cu furnizorul de gaze naturale din municipiu.

"Situatia creata in municipiul Cluj-Napoca in ultima perioada in care, zilnic, pe fiecare strada apar numeroase sparturi a determinat implicarea, pe langa administratia locala, a societatii civile in gasirea unor solutii imediate. Astfel, in sedinta Consiliului local din data de 20 martie 2011, un grup de jurnalisti au solicitat conducerii E-ON prezentarea punctului de vedere si a planului de actiuni pentru rezolvarea problemelor retelei de distributie gaze naturale din municipiul Cluj-Napoca, solicitare votata in unanimitate de membrii Consiliului local.

Tinand cont de cele prezentate mai sus, va rugam sa aveti in vedere o analiza atenta a situatiei existente in municipiul Cluj-Napoca, atat din punct de vedere a lucrarilor de reparatii retele de distributie gaze naturale, cat mai ales din punctul de vedere a lucrarilor de inlocuire a retelelor cu durata de viata depasita, expirata ori la care s-au detectat avarii repetate si sa ne comunicati ce masuri veti intreprinde", se arata in scrisoarea munipalitatii.

Comentarii Facebook