Paramedicii vor purta pe echipament o camera video pentru ca medicii sa vada rapid pacientul

 
Camera video pe care paramedicii o vor avea fixata pe echipament ii ajuta pe medici sa vada rapid bolnavul, accidentul si restul amanuntelor, pentru a putea pune un diagnostic rapid care sa le salveze viata pacientilor.

"Programul demarat cu sprijinul Vodafone inseamna un mare pas inainte pentru intreg sistemul de medicina de urgenta din Romania. Acesta are in vedere dotarea echipelor de interventie, pe langa echipamentul deja achizitionat destinat transmisiei de date cu echipamente video. Paramedicul va avea fixata pe echipament o camera video si astfel vom putea vedea in timp real bolnavul, accidentul si toate amanuntele care ne intereseaza si care ne pot ajuta sa luam decizia corecta si rapida pentru a-i salva viata. Transmisia se va face in sistemul 3G", a declarat azi, 16 martie, pentru Mediafax, subsecretarul de stat si presedintele Fundatiei pentru SMURD, doctorul Raed Arafat.

Aceasta achizitie este posibila datorita parteneriatului dintre Vodafone Romania si SMURD incheiat in urma cu sapte ani printr-o investitie de peste 270.000 de euro.

Echipamentele video sunt folosite pe autospecialele SMURD de tip B2, ambulante cu echipaj format doar cu paramedici, in judetele Alba, Arad, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vrancea, Vaslui si in Bucuresti.

Comentarii Facebook