Pancarta de la Cluj, care spune totul despre bătaia de joc la care sunt supuși profesorii din România - FOTO


Sute de persoane, profesori și simpatizanți, au ieșit marți, 30 mai, la protest în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Cadrele didactice cer lefuri care să le respecte profesia, nu 2.500 de lei pentru un debutant și maxim 4000 de lei pentru un profesor cu toate gradele luate.

Pe una dintre pancarte de la protestul din Cluj-Napoca, un profesor a scris ”România Educată scoate profesorii în stradă!”, cu referire la proiectul ”România Educată”, al președintelui Klaus Iohannis. 

Acest proiect mult discutat și-a ratat cu brio menirea. Ar fi trebuit să discute și să rezolve problemele importante din învățământ, cum sunt proasta salarizare și dotare a școlilor, nu despre reforme fără noimă, cum este reintroducerea examenului de admitere la liceu, separat pe fiecare școală, și, implicit, diminuarea importanței Evaluării Naționale. În actuala formă, acest proiect pare mai mult o tentativă de-a președintelui Iohannis de a-și trece ceva în CV la finalul celor două mandate, care însumează 10 ani, și în care a avut extrem de puține realizări.

348599594_219466994181443_8426361973700378474_n.jpg

Între timp, profesorii continuă greva, iar guvernanții nu găsesc soluții pentru a rezolva problema în pragul examenelor importante de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Comentarii Facebook