,,Păcăleala cu oale'' încă se practică la Cluj!: ,,Aveți mare grijă, nu vorbiți cu ei”


O clujeancă a fost abordată de un vânzător de oale foarte insistent, care i-a propus să accepte diferite tigăi și oale, totul fiind gratis, cu condiția ca aceasta să îi returneze ambalajele. Femeia a refuzat oferta, însă fiica ei, curioasă dacă este vorba despre vreo escrocherie, a întrebat alți clujeni dacă au trecut prin experiențe similare. 

,,Bună ziua. Astăzi mama mea (70+) a fost abordată de un domn ca să-i dea ceva oale, tigaie, cică de la zepter. Mama a refuzat oferta, dar am înțeles ca domnul ar fi fost foarte insistent :că îi da gratuit și s-ar fii legat de mama ca îl refuză pentru că este "ungur"... Ca la final să-i spună ca îi da totul gratuit, urmând ca mama să-i trimită înapoi doar ambalajul gol. Mă gândeam dacă v-ați mai confruntat careva cu asemenea situație? Părinții sau copii? O seara frumoasă” a postat femeia pe un grup destinat clujencelor.

Se pare că experiența femeii n-ar fi unică, alte clujence confirmând că au auzit de o astfel de păcăleala și că rudele unora dintre ele, au căzut din păcate în plasă.

,,Aveti mare grija ,că știu pe cineva la care a fost tot așa si  i-a vandut multe magarii și i le-a dat la un preț foarte mare ,omul fiind în varsta a fost prostit și golit de vreo 3000 de lei.”

,,Au intrat in casa la o matusa care a ramas fara 2500 euro!!! Aceeași stil au folosit și cu un vecin, dar sotia lui era acasa si s amenintat ca cheama politia și au plecat. Grija mare, asta e modul lor de operare, cica dau oale Zepter gratis!!”

,,Tot similar scenariul, unchiul meu, 80 de ani foarte lucid, însă naiv, abordat singur pe stradă în Gheorgheni și convins până la urmă să meargă acasă împreună să-i livreze "ajutorul" - omul ajută bătrânii pe stradă acesta a fost începutul poeziei... "I-a livrat" un set de oale și capace (6 buc.) cu peste 700 lei - asta fiind suma totală pe care o avea la el... "Vânzătorul" foarte insistent, a pus multe întrebări... Și mai avea tot felul de produse în mașină cu numere de Covasna.

Ulterior s-a luat legătura cu poliția, însă au spus că nu au ce să facă, că este abuz de încredere (deși nu înțeleg cum nu e înșelăciune!?). Totuși au spus că vor atenționa echipajele din cartier, pentru că aveam această informație cu numărul de înmatriculare (doar județul, nu complet).”

,,Da aceeași situație și la noi în Grigorescu,  aveți mare grijă , nu stați de vorba cu ei !! Pe soțul l-au abordat să le trimită doar cutia goala dar insistenți sa intre în casa !!” , au spus  mai multe clujence.

Se pare că acești escroci folosesc diferite metode, adaptându-și stilul în funcție de persoanele vizate, pe unii îi conving să cumpere oalele la prețuri extrem de mari, pe alții îi păcălesc că acestea sunt gratuite însă când victima acceptă, încep să o hărțuiască pentru bani până cedează, iar în unele cazuri toată afacerea cu oale este un pretext pentru furturi.

Escrocii mizează mai mult pe bătrânii cu vârste înaintate, care ar putea cădea mai ușor în plasă, iar pe lângă tehnicile enumerate mai sus ar putea exista și alte metode prin care acești indivizi să încerce să obțină bani de la această categorie vulnerabilă.  


Comentarii Facebook