Ordonanță de urgență pentru bacalaureatul profesional


Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că se va recurge la ordonanţă de urgenţă pentru introducerea bacalaureatului profesional, dacă votul de luni va fi amânat din nou.

"Luni merg din nou în Senat pentru votul final. Dar chiar dacă se va întârzia la vot, vom da ordonanţă de urgenţă pentru introducerea bacalaureatului profesional", a declarat pentru Gândul Ecaterina Andronescu.

Ministrul a precizat și că metodologia pentru bacalaureatul profesional va fi adoptată după ce legea va trece de Senat.

Decizia privind schimbarea BAC-ului a fost luată după cea de-a doua sesiune de bacalaureat, unde procentul de promovare a fost puţin peste 24%.

Potrivit propunerii făcute de Ministerul Educaţiei şi adoptate de Comisia de învăţământ din Senat, absolvenţii de liceu care vor alege să dea bacalaureatul profesional în 2013 vor primi o diplomă cu ajutorul căreia se vor putea angaja pe piaţa muncii, dar nu vor mai avea acces la facultate.

Elevii claselor a XII-a vor  putea sa dea în același an, atât BAC-ul profesional, cât și pe cel național. Oficialii de la minister susţin că întâi se va da examenul profesional şi apoi examenul naţional, astfel încât cei care vor să dea ambele tipuri de examene să o poată face.


Sursa: Mediafax

Comentarii Facebook