Mesajul turiștilor străini atacați de ȚIGANI la intrare în județul Cluj: ”Reputația României, ca destinație turistică, este afectată grav” VIDEO

 

Bicicliștii străini atacați vineri, după-amiază, la intrare în județul Cluj de țigani cred că autoritățile din România ar trebui să se ocupe de siguranța turiștilor. ”Reputația României ca destinație turistică este afectată grav”, a spus unul dintre canadieni.

 

Rick Price crede că nu incidentul va ajunge și la urechile altor turiști, care vor evita să mai vină în România. ”Este un caz grav. Ne plimbam pe bibicletă și am fost atacați de tigani, în plină zi. Au vrut să ne fure și ne-au atacat cu pietre și lemne. Este un mare semnal de alarmă”, a mai spus turistul canadian.

 

Unia dintre bicicliști i-a fost ruptă mâna și a primit îngrijiri medicale la Clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca. Tony Knott urmează să se prezinte și sâmbătă la un control, dar vacanța lui, pe care a plătit câteva mii de dolari, este distrusă.

 

Cea mai mare pagubă suferită este mâna mea ruptă. Pierd banii investiți în această vacanță, iar ego -ul meu este afectat de cele întâmplate”, a spus bărbatul. Tony Knott a spus că a fost lovit și în cap cu bolovani, dar purta cască de bicicliști și nu a fost rănit. ”Au avut o piatră mare și au aruncat-o în mine.  Un tânăr mi-a aruncat-o în față, mi-am lăsat capul în jos și mi-a lovit casca”, a spus turistul canadian.

 

Rick Price a relatat și cum a decurs întâlnirea cu polițistul din Surduc. ”Mi-a luat actele de identitate și a scris un raport. Apoi ne-am dus împreună la familiile (n.red. de țigani) care ne-au atacat. Nu știu ce a vorbit cu ei, dar l-a chemat pe ghidul nostru român ca translator. I-am explicat prin Alex (n.red. ghidul) ce s-a întâmplat. Alex i-a explicat ofițerului, iar când am plecat polițistul vorbea la telefon cu șeful lui, cred. Noia ne-a spus că putem pleca”, a spus Rick Price.

 

Conducerea IPJ Sălaj, unde este subordonat polițistul din Surduc, a precizat că acest incident nu a fost grav.

 

Nici reprezentanții IPJ Cluj nu au putut da informații despre cele petrecute cu turiștii străini, aceștia nefiind contactați nici la hotelul la care s-au cazat în Cluj-Napoca.

 

Bicicliști canadieni și britanici, atacați de ȚIGANI la intrare în Cluj. Un bărbat are mâna ruptă VIDEO - MĂRTURII de la incident

Comentarii Facebook