Operațiuni de amploare ale jandarmilor clujeni, în perioada alegerilor parlamentare. Acționează în 4 județe


Jandarmii clujeni desfășoară o serie de acțiuni de amploare, atât pe raza județului Cluj, cât și în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud, cu ocazia alegerilor parlamentare.

În perioada 5-6 decembrie a.c., peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor efectua activități de asigurare și menținere a ordinii și liniștii publice în scopul desfășurării în condiții de siguranță a mai multor misiuni aflate în competența acestora, atât pe raza județului Cluj cât și a județelor Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud”, informează IPJ Cluj.

Totodată, aceștia vor avea misiunea de a asigura protecţia transportului buletinelor de vot către secţiile de votare, iar ulterior securizării acestora, se va asigura paza respectivelor secţii.

Efectivele alocate vor fi prezente pe toată durata desfășurării evenimentelor, acționând în scopul respectării normelor legale in vigoare atât în ceea ce privește ordinea publică, cât și respectarea regulilor de conduită adoptate în contextul stării de alertă și situției de fapt.

Ca recomandare, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca transmite tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, măsurile de distanțare socială şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. Dacă sunt martorii unor fapte antisociale, să sesizeze imediat cel mai apropiat echipaj de jandarmi sau poliţie sau să apeleze numărul unic de urgență 112.


Comentarii Facebook