Opera Națională Română din Cluj-Napoca nevoită să suspende spectacolul ”Bărbierul din Sevilla” din cauza măsurilor împotriva coronavirus


Noile reglementări transmise de către Ministerul Afacerilor Interne, ce interzic organizarea evenimentelor publice cu peste 1000 de participanți au dus la suspendarea spectacolului ”Bărbierul din Sevilla”, care urma să aibă loc luni seară.

Având în vedere Hotărârea nr. 6/ 06.03.2020 emisă de Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, privind interzicerea manifestărilor și evenimentelor publice și private, cu număr de participanți mai mare de 1000 de persoane, în contextul răspândirii virusului COVID-19, Opera Națională Română din Cluj-Napoca suspendă spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, inițial programat pentru ziua de luni, 9 martie 2020”, transmit reprezentanții Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Această decizie a fost luată de Consiliul de Administrație al instituției noastre, în contextul riscului prezentat de acest virus și din cauza timpului scurt de consultare a Direcției de Sănătate Publică - organ abilitat de către autoritățile locale să aprobe organizarea evenimentelor publice pe raza județului Cluj, în funcție de o serie de parametri: natura evenimentului, numărul participanților, grupa de vârstă a acestora,  posibili factori de risc șa. Opera Națională Română din Cluj-Napoca respectă aceste recomandări și demersurile aferente lor, ca fiind o măsură de prevenție, pentru siguranța publicului spectator și a personalului instituției noastre. În cursul acestei zile, s-a cerut totodată autorizarea celorlalte spectacole programate în luna martie, răspunsul oficial urmând a fi comunicat public.

Spectatorii care au achiziționat bilete la evenimentul amintit, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini (09.03.2020) pot să le returneze la Agenția de bilete a Operei (Casa TIFF) sau pe site-ul www.bilete.ro  (prin e-mail trimis direct la adresa office@bilete.ro ), în funcție de metoda prin care au fost achiziționate, începând de marți, 10 martie până cel târziu miercuri, 1 aprilie 2020.


Comentarii Facebook