Sambata 27 Noiembrie

Opera Cluj suspendă spectacolul ”Bărbierul din Sevilla”


Conducerea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca anunță că va fi suspendat spectacolul ”Bărbierul din Sevilla”.

Având în vedere Hotărârea nr. 6/ 06.03.2020 emisă de Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, privind interzicerea manifestărilor și evenimentelor publice și private, cu număr de participanți mai mare de 1000 de persoane, în contextul răspândirii virusului COVID-19, Opera Națională Română din Cluj-Napoca suspendă spectacolul ”Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, inițial programat pentru ziua de luni, 9 martie 2020. 

Această decizie a fost luată de Consiliul de Administrație al instituției noastre,  în contextul riscului prezentat de acest virus și din cauza timpului scurt de consultare a Direcției de Sănătate Publică - organ abilitat de către autoritățile locale să aprobe organizarea evenimentelor publice pe raza județului Cluj, în funcție de o serie de parametri: natura evenimentului, numărul participanților, grupa de vârstă a acestora,  posibili factori de risc șa. Opera Națională Română din Cluj-Napoca respectă aceste recomandări și demersurile aferente lor, ca fiind o măsură de prevenție, pentru siguranța publicului spectator și a personalului instituției noastre. În cursul acestei zile, s-a cerut totodată autorizarea celorlalte spectacole programate în luna martie, răspunsul oficial urmând a fi comunicat public”, precizează conducerea Operei. 

Spectatorii care au achiziționat bilete la evenimentul amintit, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini (09.03.2020) pot să le returneze la Agenția de bilete a Operei (Casa TIFF) sau pe site-ul www.bilete.ro  (prin e-mail trimis direct la adresa office@bilete.ro ), în funcție de metoda prin care au fost achiziționate, începând de marți, 10 martie până cel târziu miercuri, 1 aprilie 2020.

Comentarii Facebook