Oficialii Janis la Stuf, despre tanarul batut de politie: Voia sa plece fara sa plateasca


Oficialii Janis la Stuf au declarat ca studentul care sustine ca a fost batut de politie sambata dimineata, intre orele 5.00 si 6.00, a plecat nevatamat din club.

"Inregistrarile noastre, precum si marturiile personalului, atesta ca tanarul a comandat si baut la ora 4.29 un numar de 4, deci nu doua shoturi la bar, pe care a refuzat sa le plateasca, incercand chiar sa se piarda in multime, impreuna cu insotitorul lui. Conform regulamentului, barmanul a sesizat oamenii de ordine, a caror interventie a fost regulamentara , dar ineficienta, intrucat clientul era recalcitrant. Paza a considerat necesar sa anunte politia, in spiritul recomandarilor primite de la Politie, precum si a bunei colaborari pe care o avem cu aceasta institutie. Interventia politiei a fost prompta, si in afara de faptul ca a fost necesara imobilizarea turbulentului, tot din cauza atitudinii acestuia, nu avem elemente care sa sugereze vreo agresiune sau depasire a proceduriilor firesti in astfel de situatii", a declarat Florin Opris, reprezentant Janis.

Acesta a mai adaugat intr-un mesaj trimis Stiri de Cluj ca "niciodata, dupa stiinta noastra, in multele situatii in care de-a lungul timpului a fost necesara interventia politiei, lucru inevitabil si in context pozitiv, atunci cand e vorba de orice fel de cluburi, realist vorbind, nu s-a semnalat vreo agresiune, sau vreun comportament inafara legii, din partea politiei".

Reprezentantii Janis resping si afirmatiile studentului Eduard Dziubinski, conform carora s-ar fi dus pana la garderoba pentru a-si lua banii din geaca, cu care sa achite nota de plata. In plus, cei de la Janis precizeaza ca este normal ca o atitudine "recalcitranta" sa nu fie tratata "amabil" de catre politisti.

"Nu se confirma nimic din spusele tanarului, in afara de faptul ca, citam, 'm-am smucit si eu'. Cred ca opinia publica ar trebui sa fie mai favorabila politiei, pentru ca pur si simplu siguranta cetatenilor nu poate fi altfel garantata. In tarile civilizate politia e eficienta deoarece cetatenii iau atitudine, si sprijina activ aplicarea legii! Mai mult, tot in tarile civilizate, nu doar in SUA, chiar si in Europa, nu este deloc indicat sa ai o atitudine recalcitranta fata de politie, pentru ca exista proceduri legale si deloc 'amabile', pe care politistii si jandarmii, spre deosebire de colegii lor autohtoni, nu ezita deloc sa le foloseasca cand e cazul. Multi concetateni de-ai nostri stiu bune despre ce vorbesc. Inca ceva: tanarul avea geaca pe el cand a fost gasit de barman, si dadea sa plece", a mai precizat Florin Opris.

Studentul Eduard Dziubinski ii acuza pe politistii de la Sectia 1 ca l-au batut cu bestialitate, lovindu-l cu bastoanele in cap in duba de politie. Pentru ca a fost recalcitrant, politistii l-au dus la Clinica de Psihiatrie la sectia inchisi, unde a stat 2 zile.

Tanarul student prezinta urme de lovituri de bastoane pe tot corpul si va depune plangere impotriva politistilor agresori. Din cauza loviturilor in cap, Eduard nu mai aude bine cu urechea stanga si are probleme cu vederea la un ochi.

Vezi mai jos imagini cu tanarul batut...

Un student acuza ca politistii din Cluj l-au batut cu bestialitate in fata la Janis la Stuf VIDEO EXCLUSIV

Politia Cluj sustine ca nu l-a batut pe studentul retinut la Janis la Stuf: "Sa depuna plangere"

Comentarii Facebook