O primărie din Cluj impune obligativitatea măștilor și măsurarea temperaturii în orice spațiu public


Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Dej a hotărât în cadrul unei ședințe  ca măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului pe perioada stării de alertă purtarea măștii  de protecție și măsurarea temperaturii.

A. Hotărâri privind obligativitatea purtării MĂȘTII DE PROTECȚIE:

1. Pe durata stării de alertă, masca de protecție (medicală sau nemedicală) trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței la locul de muncă, în oricare din spațiile închise ale incintei.

2. Excepțiile vor putea fi stabilite doar urmare a evaluării riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, precum și cele stabilite în mod expres de lege.

B. Hotărâri privind măsurarea temperaturii pentru ACCESUL ÎNTR-O INCINTĂ:

1. Pe durata stării de alertă, se instituie obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu sau la punctele de lucru aflate într-o incintă, efectuarea măsurării temperaturii și dezinfectarea obligatorie a mâinilor în condițiile și cu respectarea Instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă.

2. ACCESUL ÎNTR-O INCINTĂ PENTRU PERSONALUL ANGAJAT:

(1) Pentru personalul angajat, la accesul în sediul unității/instituției (sau la punctele de lucru aflate într-o incintă), este obligatorie măsurarea temperaturii și dezinfectarea mâinilor. Măsurarea temperaturii nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal.

(2.1) Măsurarea temperaturii se va face prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3 grade C);

(2.2) Dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 grade C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus;

(2.3) Dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mare de 37,3 grade C, persoana este îndrumată către medicul de familie în vederea efectuării unui consult medical:

-dacă se încadrează în definiția de caz suspect COVID-19, medicul de familie va recomanda testarea pentru diagnosticarea infecției cu virusul SARS-Cov-2;

-dacă nu se încadreazăîn definiția de caz suspect COVID-19, medicul de familie va stabili diagnosticul.

3. ACCESUL ÎNTR-O INCINTĂ PENTRU ALTE PERSOANE DEC T PERSONALUL ANGAJAT:

(1) Dacă este necesar accesul în incintă, este obligatorie măsurarea temperaturii și dezinfectarea mâinilor. Măsurarea temperaturii nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal.

(2.1) Măsurarea temperaturii se va face prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3 grade C);

(2.2) Dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 grade C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus;

(2.3) Dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mare de 37,3 grade C, persoanei nu i se permite accesul în incintă.

(2.4) Dacă temperatura înregistrată nu depășește 37,3 grade C, persoanei i se permite accesul în incintă.

C. Persoanele fizice și juridice vor respecta și toate celelalte prevederi emise de autorități privind limitarea răspândirii COVID 19”.

Comentarii Facebook