O polițistă din România a primit unul dintre cele mai prestigioase titluri din lume FOTO


Comisarul-șef Raluca Domuța este prima femeie polițist din Romînia care a primit titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”. Acesteia i-a fost oferit titlul” pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti.

La data de 23 august a.c., în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police – IAWP, comisarului-şef de poliţie Raluca Domuţa, din cadrul Poliției Române, i s-a conferit titlul de “International Femele Police Peacekeeper 2015””, transmit reprezentanții IGPR.

În cadrul festivităţii organizate în Cardiff – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, poliţistei i-a fost recunoscut rolul deosebit avut în timpul misiunii ONU din Haiti (MINUSTAH).

Aceasta a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei. De asemenea, polițistul român este considerat de organizaţiile internaţionale un ofiţer de poliţie de excepţie, a cărui experienţă este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti.

Raluca Domuța a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului. În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.

Comentarii Facebook