O nouă zi de război=o nouă zi de solidaritate cu poporul ucrainean. Clujenii sunt îndemnați să se alăture acțiunii globale de manifestare a solidarității


Clujenii sunt solidari cu Ucraina și au ieșit aseară în Piața Unirii pentru a-și exprima susținerea față de poporul ucrainean. Luptele însă continuă și dictatorul Putin nu cedează ușor presiunii din întreaga lume. 

În seara de sâmbătă, 26 februarie, clujenii alături de alți oameni din orașele lumii, sunt îndemnați să iasă în stradă. Manifestația va face parte dintr-o zi de acțiune globală, menită să arate solidaritate cu poporul ucrainean și să îndemne agresorii să înceteze războiul. Clujenii sunt așteptați la ora 18:00, în Piața Unirii. 

Evenimentul din această seară va fi un eveniment pașnic pentru a arăta solidaritate și pentru a informa oamenii despre modul în care pot oferi ajutor și sprijin umanitar. Vă invităm să aduceți prieteni și să veniți în familie. 

Vă rog:

  • aduceți lumânări pentru a crea un cerc pentru pace
  • aduceți mesaje pentru pace, inclusiv semne și bannere pictate
  • invităm muzicienii să aducă instrumente
  • Donațiile pentru sprijinirea refugiaților și pentru civilii din Ucraina se pot face pe tot parcursul zilei începând de la ora 10:00 la Ion Ghica 28.

De asemenea, invităm artiști, poeți, designeri să creeze postări de artă și pe rețelele sociale pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la eveniment și la modul în care oamenii pot oferi sprijin umanitar și pentru a cere sfârșitul războiului – inclusiv pentru a sprijini opoziția crescândă față de războiul din Rusia. Vă rugăm să încurajați prietenii și familia din România și din întreaga lume să organizeze acțiuni de solidaritate pentru Ucraina în această seară, sâmbătă, 26 februarie, și în orașele și țările lor”, au scris  reprezentanții Peace Action Training and Research Institute of Romania, pe pagina de Facebook. 

Reamintim că circa 500 de tineri au ieșit aseară în Piața Unirii pentru a-și exprima susținerea față de poporul ucrainean. Una dintre tinere, o studentă rezidentă din Ucraina care stă la Cluj, a explicat că situația acasă este gravă, dar este mândră de oamenii de acolo. 


Comentarii Facebook