O grădiniță din Cluj a primit o amendă de 20.000 de lei de la Protecția Consumatorilor în urma unei reclamații și a fost închisă temporar


Grădinița cu program prelungit „Camigo 3” din Cluj-Napoca a fost sancționată cu 20.000 de lei de Protecția Consumatorilor pentru mizerie și mucegai. Inspectorii ANPC au dispus și oprirea temporară a prestării serviciilor pentru instituția care avea condiții improprii pentru preșcolari. 

„Pe data de 27.11.2023 Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune  de control  la  un operator economic , care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Cluj.

Verificările s-au efectuat urmare a unei reclamații, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. 

Ținând cont de neregulile constatate, la Grădinița cu program prelungit Camigo ( Camigo 3), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

  • 2 amenzi contravenţionale, în cuantum de 20 .000 lei 
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, cu relocarea preșcolarilor la celelalte puncte de lucru începând cu data de 28.11.2023”, au transmis comisarii. 

În urma acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

-spațiile unde își desfășurau activitatea preșcolarii erau improprii prin existența igrasiei și a unui miros de mucegai înțepător

-lista meniu era incompletă, fără menționarea alergenilor 

-substanțe dezinfectante și degresante depozitate în zona unde se desfășoară activitățile curente ale preșolarilor

Comentarii Facebook