Duminica 28 Aprilie

O fetiță de 8 ani a primit șansa la o viață normală, în urma unui transplant renal la Cluj. Donatoarea este chiar mama micuței


În data de 8 februarie, la Insitutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca (ICUTR) s-a efectuat primul transplant renal pediatric al anului 2024.  

Astfel, o fetiță de 8 ani a primit șansa de a trăi o viață normală, mama acesteia donându-i un rinichi, 

,,Transplantul renal pediatric este un procedeu delicat și complex, care necesită o abordare multidisciplinară și o coordonare meticuloasă între echipele medicale implicate și care a oferit șansa de a avea o viață normală unei fetite de 8 ani cu boala cronică de rinichi și necesar de hemodializă.", au transmis reprezentanții Insitutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca.

Transplantul renal nu doar îmbunătățește calitatea vieții acestor copii, ci le oferă șansa de a trăi vieți normale și sănătoase, fără dependența de dializă. 

,,Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal demonstrează angajamentul ferm față de îngrijirea pacienților.

Continuăm să luptăm pentru sănătatea și bunăstarea pacienților noștri și să ne dedicăm misiunii de a aduce speranță și vindecare în viața celor care ne caută ajutorul.” a declarat Conf. Dr. Elec Florin, Șeful Secției de Urologie II / Transplant Renal. 


Comentarii Facebook