O fetiță de 10 ani cântărește 112 kilograme. Mama ACUZĂ un medic că i-a prescris o cură de slăbire cu ALLI

 

O fetiță de 10 ani a ajuns să cântărească 112 kilograme, iar lucrurile s-au înrăutățit după ce un medic din Alba i-a prescris medicamentul ALLI. 

 

Maria Sârbu, mama fetiției, susține că aceasta s-a îngrășat circa 40 de kilograme, numai în ultimele 3 luni. 

 

De aproape un an de zile a început să pună pe ea. Am fost la mulți medici din județul Alba. Ne-au dat fel și fel de medicamente care nu au ajutat-o. Toate au început de la medicamentul Alli. Un medic din Alba i-a prescris. A zis că să îi dau timp de 3 luni de zile. Nu m-am mai dus la control pentru că am văzut că se tot îngrașă. Mânca normal, dar punea kilograme pe ea. A intrat la regim”, a explicat Maria Sârbu, mama fetiței.

 

Întrebată ce o deranjează cel mai tare, Nicoleta a spus că ceilalți copii strigă după ea că este grasăp. ”Vreau să alerg și să mă joc cu copii, care nu glumsc pe seama mea”, a spus fetița. 

 

Mama acesteia a adus-o la Cluj-Napoca, unde va urma un tratament sub îndrumarea profesorului Nicolae Hâncu. ”Este un caz foarte rar. La vârsta ei are 112 kilograme, un plus de greutate la care s-a ajuns treptat deși familia nu recunoaște acest lucru. Va fi internată la Clinica Pediatrie 1, la doamna profesor Paula Grigorescu Sido, pentru a începe investigațiile și stabilirea cauzei acestei obezități excesive. Facem apel la părinți pentru a-și supraveghea copii: ce mănâncă, cât se mișcă și ce bani au la dispoziție pentru a-și cumpăra alimente de tip fast-food, care îngrașă. Facem apel ca fiecare modificare de greutate să fie monitorizată pentru a preveni situațiile acestea excesive”, a spus profesorul.

 

El a refuzat să comenteze acuzațiile mamei, care reclamă că fetița a primit un tratament indicat în cure de slăbire, deși are o vârstă atâțt de fragedă. ”Nu are rost să dăm cu barda în nimeni. De astăzi intră în investigații și peste câteva zile putem să spunem mai multe”, a spus Hâncu. 

Comentarii Facebook