Miercuri 24 Aprilie

O femeie din Cluj a traversat țara pentru a putea fi operată în alt oraș: „Ora exactă în neurochirurgie nu se dă la Cluj”


O femeie de 51 de ani din Cluj-Napoca a traversat țara pentru a fi operată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Această călătorie a presupus riscuri majore, femeia putea rămâne în scaunul cu rotile, dar a decis să riște.

Am mers spre bine până a început pandemia. Și cum toată lumea a stat acasă, am stat și eu acasă. Și mi s-a deteriorat sănătatea, în așa fel încât nu am mai putut să merg nici pe lângă perete, nici sprijinită și am ajuns în scaunul cu rotile. Am ajuns la Iași pentru că operația de la Cluj nu a dat roade. În urma operației tot în scaunul cu rotile am fost. Am căutat ce pot să fac și am dat pe internet de Iași. Cum că de fapt de la Iași se dă ora exactă în neurochirurgie și nu de la Cluj, cum am crezut eu până anul trecut”, a explicat pacienta, citată de estnews.ro.

Clujeanca a luat legătura cu Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru a fi operată

Am citit și știam tot. Tot ce se face, absolut tot. Și am zis că eu acolo trebuie să ajung. Și am vorbit cu dânsul (managerul spitalului) la telefon, am trimis RMN-ul pe internet să-l vizioneze. L-a vizionat și a zis că trebuie reintervenit. A zis că capul e ok, dar coloana nu. Am început investigațiile aici. Am făcut aici atâtea analize cât eu nu am făcut în viața mea”, a mai subliniat femeia, pentru sursa citată.

Femeia s-a adresat spitalului din Iași pentru complicațiile avute în urma unei intervenții chirurgicale efectuate într-o clinică din țară, ce a necesitat o intervenție chirurgicală mai laborioasă însemnând drenajul unei cavități numită siringomielie în abdomen. 

Evoluția este bună, pacienta urmând a fi externată. Ce este particular la acest caz este faptul că această evoluție a acestei boli este lentă în timp și a fost dificil de pus diagnosticul și de găsit soluția terapeutică în acest caz. Și asta pentru că genul acesta de drenaj deși e cunoscut în literatura de specialitate nu este foarte frecvent utilizat în practica de zi cu zi”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, potrivit estnews.ro.

Comentarii Facebook