O fată de 16 ani, Alexandra Filimon, a murit în Vâlcele, cu zile. Ambulanța a trecut peste bordurile de pe DN1 - FOTO

 

Alexandra Filimon, tânăra de 16 ani, care a murit în urma accidentului din localitatea Vâlcele nu a putut fi ajutată la timp din cauza bordurilor montate pe mijlocul DN1, din Feleacu și până în Tureni.

 

Fata a fost lovită pe trecerea de pietoni și aștepta salvarea pentru a fi dusă la spital, dar ambulanța nu putea trece din cauza coloanei de autoturisme care s-a format. Mașinile nu s-au putut trage la o parte pentru că nu avea loc de manevră, așa că șoferul ambulanței a riscat și a trecut peste borduri. 

 

Oamenii din localitate au aprins lumânări la locul accidentului în memoria victimei. Alexandra Filimon a murit la spital. 

 

După montarea bordurilor, benzile de circulație nu mai au 3,5 metri, ci 3 metri.

 

SMURD -ul a ajuns în 13 minute la accidentul din Vâlcele. Dacă se pun și garduri, va fi CRIMĂ!!!

 

Cristian Andrei (foto 2), directorul de siguranță rutieră al CNADNR, cel cu care primărița din Chinteni a purtat discuția, e plătit cu 11.500 de lei/lună (zf.ro) și ar trebui să știe că benzile de circulaţie, în urma bordurării, nu mai au lăţimea prevăzută de lege, respectiv 3,5 m, ci au doar 3 m.

 

Azi, la ora 14, oamenii se strâng la locul accidentului, fiecare cu o lumânare în mână, în memoria copilei de 15 ani. Probabil sultanii de la CNADNR n-au nicio remușcare.

 

Dă mai departe te rog, la Ministerului Transporturilor - acolo e spațiu de parcare ok și pot parca și dubele de la Procuratură”, a comentat pe Facebook realizatorul tv, Sabin Gherman.

 

Soluția e ca în 27 noiembrie, așa cum s-a anunțat deja, e să iasă oamenii în stradă în toate localitățile devenite capcane ale morții - altfel sultanii de la București nu se trezesc în veci.

 

UPDATE: Ca să se înțeleagă bine: ”Bordurile periculoase de pe Bucuresti-Otopeni, inlocuite cu parapete metalice si de beton dupa nenumarate accidente

 

In cele din urma, dupa ani in care orice masura de remediere s-a lasat asteptata si dupa inca un accident mortal in zona, CNADNR a decis sa scoata bordurile dintre sensuri si sa monteze parapete metalice si de beton. Intr-o actiune intens mediatizata si in care muncitorii au lucrat si pe timpul noptii, montarea parapetelor pe tronsonul Bucuresti-Baneasa-Otopeni a fost finalizata de curand”, a mai scris Gherman.

 

La Cluj, nu numai că se montează borduri, dar la Tureni, la câțiva km de locul accidentului s-au amplasat si garduri metalice, între rândurile de borduri, astfel că pe viitor șoferii eroi ca cei de la Ambulanță nu vor mai avea cum să treacă peste borduri.

 

NOAPTEA MINȚII! În Tureni, pe lângă borduri a fost amplasat un gard de sârmă pe DN 1 - FOTO

Comentarii Facebook