Sambata 6 Martie

Pe Autostrada Transilvania se circulă în condiții de iarnă. Care sunt recomandările polițiștilor pentru șoferiConform centrului INFOTRAFIC al Poliţiei Române, la această oră pe autostrada A3 Turda – Gilău traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare slabă şi vânt puternic.

Oamenii legii anunță că vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier şi îi atenționează pe șoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

”Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare”, informează IGPR.

Totodată, trebuie evitate oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi (le) poate rupe.

Comentarii Facebook