O echipă de studenţi din Cluj-Napoca va reprezenta România, în premieră, la Campionatul Global de Negocieri


O echipă formată din trei studenţi de la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB Cluj-Napoca va reprezenta România la Campionatul Global de Negocieri, participarea unei echipe din România fiind o premieră pentru ţara noastră. 

Tinerii sunt pregătiți la Centrul de Negocieri Internaționale, din cadrul Facultăţii de Studii Europene Cluj-Napoca, de către conf. dr. Gabriela Ciot, profesor la Facultatea de Studii Europene și fost Secretar de Stat pentru Afaceri Europene al României. Studenții clujeni vor concura împotriva echipelor celor mai prestigioase universităţi de pe mapamond precum Harvard, Oxford, Columbia, Standford, Viena şi Universitatea „George Washington”.

Conform unui articol Bihor Online, unul dintre studenţii echipei clujene a dezvăluit detalii despre concursul la care va participa împreună cu echipa sa.

Am fost selectați din cadrul Centrului de Negocieri Internaționale al facultății noastre, pentru a forma o echipă de trei membri, iar mai apoi, în acest format ne-am înscris în Competiția de Negocieri. Evaluarea aplicării noastre în TNC 2022 s-a făcut pe considerente profesionale, care țin de experiența noastră în ceea ce privește domeniul negocierilor, iar admiterea a reprezentat un moment foarte important pentru noi”, a declarat studentul UBB.

Întrebat despre concursul "The Negotiation Challenge 2022" la care va participa echipa clujeană, studentul a răspuns că este o mare onoare să fie prezent la un concurs de asemenea talie, unde vor participa echipe din cele mai prestigioase universităţi ale lumi.

TNC este cea mai veche și prestigioasă competiție din domeniul negocierilor la nivel internațional și implică studenți din domeniul de studiu al diplomației și procesului de negociere. TNC găzduiește în fiecare an echipe de studenți de la cele mai prestigioase universități din lume, cum ar fi Harvard, Oxford, Columbia, Standford, Viena, Universitatea George Washington, iar în acest an, și Universitatea Babeș-Bolyai”, a declarat concurentul TNC. 

Înscrierea unei echipe din România la acest concurs reprezintă o premieră, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj având privilegiul de a participa prin echipa Facultăţii de Studii Europene.

Mă bucur să spun că este o frumoasă premieră pentru România, Universitatea Babeș-Bolyai și nu în ultimul rând, Facultatea de Studii Europene și Centrul de Negocieri Internaționale, din care facem parte. TNC este numit neoficial, la nivel internațional, drept Campionatul Global de Negocieri, iar faptul că după 15 ani de la crearea acestei competiții, România va fi pentru prima dată reprezentată este un lucru care nu poate decât să ne bucure și să ne responsabilizeze. Sper ca această participare a României la ediția 2022 a TNC să fie continuată și la edițiile viitoare”, a mai spus studentul.

Tânărul a menţionat că prilejul de a participa la un astfel de concurs i se datorează şi mentorului lor conf. dr. Gabriela Ciot, profesor la Facultatea de Studii Europene și fost Secretar de Stat pentru Afaceri Europene al României.

Fiind toți trei colegi, sunt sigur că vom avea parte de o colaborare excelentă în cadrul echipei, iar pentru coordonare avem oportunitatea deosebită de a fi mentorați și sprijiniți de doamna conf. dr. Gabriela Ciot, profesor la Facultatea de Studii Europene și fost Secretar de Stat pentru Afaceri Europene al României. Cu o vastă experiență în domeniul negocierii, doamna Gabriela Ciot ne oferă o pregătire teoretică cât se poate de eficientă și calitativă în domeniul negocierii, dar și una practică în cadrul Centrului de Negocieri Internaționale pe care îl coordonează”, declară tânărul.

După doi ani de "negocieri online", organizatorii au anunţat că într-un final Campionatul Global de Negocieri 2022 se va desfăşura în mod fizic. Ediţia de anul acesta va avea loc în primă fază în martie, urmând ca finala să aibă loc în luna aprilie în oraşul Atena din Grecia. 


Comentarii Facebook