O construcție ilegală ce împiedica lucrările pentru pista aeroportului va fi demolată de Primărie



O construcție ridicată ilegal care împiedica lucrările de finalizare a pistei Aeroportului Internațional Cluj-Napoca a fost demolată de Primărie.

În data de 13 mai, Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a sesizat Instituţia Prefectului cu privire la faptul că finalizarea la termen a pistei Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca este afectată din cauza existenţei unei construcţii ilegale, neautorizate pe terenul care face obiectul expropierii în interes public şi care a aparţinut societăţii S.C. Parc Auto SRL. În adresă se specifica faptul că proprietarul refuza să îşi dezafecteze baraca, invocând suma de bani primită conform hotărârii de expropiere.

În urma aceste sesizări, Instituţia Prefectului, prin Serviciul Juridic, a început demersurile pentru rezolvarea situaţiei, solicitând Consiliul Judeţean Cluj, Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi Direcţiei Regionale în Construcţii Nord-Vest să se implice şi să ia măsurile necesare pentru desfiinţarea construcţiei astfel încât să nu fie periclitate lucrările de utilitate publică “Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca – pista de decolare – aterizare 3500 m”.

Având în vedere toate aceste demersuri şi pe baza documentelor comunicate de Consiliul Judeţean Cluj care au atestat faptul că acea construcţie se afla pe un teren expropiat, în cursul zilei de luni, 20 mai a.c. Primăria Cluj-Napoca prin serviciul specialzat a intervenit şi a demolat clădirea.

Comentarii Facebook