O clujeancă infectată cu COVID în Ambulanță a murit după ce a fost lăsată acasă o săptămână. Medicii de la Clujana sunt arătați cu degetul


O clujeancă de 71 de ani a murit după ce testul COVID 19 i-a venit cu întârziere și ea a fost lăsată acasă în tot acest timp, deși fusese în contact direct cu o persoană depistată pozitiv, susține fiica acesteia.

La mijlocul lunii august, Rostaș Maria, 71 de ani, s-a dus cu o ambulanță alături de alte două femei la Spitalul municipal Clujana, iar una dintre cele două, o femeie din Aghireșu, a fost depistată pozitivă cu coronavirus. Deși au stat în aceeași ambulanță, celelalte două paciente au fost lăsate de către medicii de la Clujana să meargă acasă, în familie, unde au stat circa o săptămână. Același lucru s-a întâmplat și cu șoferul de pe ambulanță. 

După o săptămână toți cei care erau în ambulanță au primit rezultate pozitive, pentru infecția cu Covid-19. Și șoferul de pe ambulanță – despre care am înțeles că se află în stare gravă – și mama mea, căreia de asemenea i s-a înrăutățit foarte mult condiția. Chiar nu pot să înțeleg, de ce au fost lăsați acasă? După ce au depistat-o pozitiv pe femeia respectivă, restul din ambulanță de ce au fost trimiși acasă să infecteze și alte persoane? Cine îi are în vedere pe contacții din familii, pe celelalte persoane care poate au intrat în contact cu cei din familii?”, a comentat Rostas Monica, conform Actual de Cluj.

Maria Rostaș a stat în spital și a făcut dializă, după care a fost externată. Rezultatul testului făcut atunci a venit numai în 1 septembrie și apoi a fost internată la Spitalul de Boli infecțioase, pentru că a fost pozitivă. Fiica femeii este acum suspectă de COVID, iar fiul acesteia este pozitiv. 

Din nefericire, în cursul zilei de miercuri, 9 septembrie, femeia de 71 de ani a decedat ca urmare a complicațiilor.

Vom reveni cu amănunte...

Comentarii Facebook