O clujeancă este studenta anului la o facultate de top din Germania. Nemții au convins-o să rămână

 

O clujeancă a primit titlul de cea mai bună studentă în cadrul festivității de absolvire a Universității Tehnice din Koln.

 

Teodora Roxana Petrișor este din Cluj-Napoca și a ajuns în Germania acum patru ani prin intermediul programului Erasmus. Românca a studiat informatica la Universitatea Tehnică din Koln.

 

Ea a fost premiată în prezența a 114 absolvenți și peste 380 de invitați, în campusul din Gummersbach. Cea mai bună studentă a anului 2016 la facultatea de informatică a fost desemnată românca Teodora Roxana Petrișor, care a încheiat anul cu fabuloasa medie de 1.02 (1 fiind maximum).

 

Directorii instituției i-au decernat și premiul Ferchau în valoare de 500 de euro. Același premiu l-au primit și cei mai buni absolvenți ai facultăților ”Designul produselor și dezvoltarea proceselor” și “Ingineria mașinilor”.

 

Teodora Roxana Petrișor locuiește în Wiehl, în apropriere de Gummersbach. Limba germană și-a însușit-o la școală în România.

 

Din păcate, șansele ca ea să revină în țară sunt însă minime, fiindcă directorii instituției i-au oferit încă din vară un motiv întemeiat de a continua în Gummersbach. A fost angajată în calitate de asistent universitar și cercetător, conform miscareaderezistenta.ro.

 

Tânăra de 25 de ani urmează cursurile de master ale Universității, specializarea Softwareingineering.

Comentarii Facebook