O clujeancă de 18 ani și-a evacuat mama din casă prin ordin de protecție de la instanță


O adolescentă din Cluj a așteptat să împlinească 18 ani și apoi și-a dat mama în judecată obținând evacuarea ei din casă în preajma Crăciunului.

Femeia disperată mai are o șansă la apelul care se va judeca la Tribunalul Cluj.

Judecătorii din Dej au dat sentința, în 19 decembrie, și au obligat-o pe mamă să păstreze distanța minimă de 100 de metri față de fiică, timp de șase luni, plus alte obligații.

Admite in parte cererea de emitere a unui ordin de protectie astfel cum a fost precizata.

Emite ordin de protectie pe durata unui termen de 6 luni, calculat de la data emiterii, prin care se dispun urmatoarele masuri:

1. evacuarea paratei din locuinta situata in localitatea Dej, ____

2. pârâta K E va pastra o distanta minima de 100 m fata de reclamanta;

3. interzice pârâtei K E orice contact, inclusiv telefonic prin corespondenta sau în orice alt mod cu reclamanta.

4. interzice pârâtei K E deplasarea pe traseul obisnuit al reclamantei de la locuinta de domiciliu la scoala, respectiv strazile _____, in zilele lucratoare, zilnic în intervalul orar 7,30-8 am si 13-15.

Atrage atentia pârâtei ca încalcarea oricareia dintre masurile prevazute în prezentul ordin de protectie constituie infractiunea de nerespectare a hotarârii judecatoresti si se pedepseste cu închisoare de la o luna la un an.

Stabileste onorariul aparatorului din oficiu al pârâtului la suma de 260 de lei.

Onorariul avocatului din oficiu al pârâtului în cuantum de 260 de lei se plateste din fondurile Ministerului Justitiei în contul Baroului Cluj, pentru avocat A L.

Potrivit art. 31 alin. 1 din Legea nr. 217/2003, prezenta hotarâre se comunica structurilor teritoriale ale Politiei Române în a caror raza teritoriala se afla locuinta victimei si a agresorului.

În conformitate cu art. 31 alin. 3 din Legea nr. 217/2003, pentru punerea în executare a acestui ordin, politistul poate intra în locuinta familiei si în orice anexa a acesteia, cu consimtamântul persoanei protejate sau, în lipsa, al altui membru al familiei.

Executorie fara somatie sau fara trecerea vreunui termen.

Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronuntare. Cererea de apel se va depune la Judecatoria Dej.

Pronuntata în sedinta publica azi 19.12.2018”, susțin judecătorii.

Clujust.ro a vorbit cu mama. Aceasta a spus că fiica ei este cea agresivă, fiind influențată negativ de un iubit. Fiica a spus în instanță că îi este frică să stea cu mama ei în casă și că a ajuns să aibăatacuri de panică.

Comentarii Facebook