O clujeancă a oprit mașina să ajute o persoană în scaun cu rotile și a fost amendată de Poliția Locală - VIDEO

 

O clujeancă de 65 de ani a fost amendată de Poliția Locală Cluj-Napoca cât timp s-a dat jos din mașină să ajute o persoană cu handicap, aflată în scaun cu rotile, să ajungă la domiciliu acesteia.

 

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 13.00, în cartierul clujean Mărăști, pe strada Fabricii de Zahăr. Mariette Adam, 65 de ani, a fost amendată, pentru că a parcat pe un loc liber. ”Ajut o persoană cu handicap de mai mulți ani, să își rezolve anumite probleme. Sâmbătă am dus-o cu mașina, iar când ne-am întors acasă, am parcat mașina pe un loc liber, din faţa blocului în care locuieşte persoana respectivă. Am coborât scaunul cu rotile și apoi am ajutat-o să ajungă la apartamentul în care locuia”, povestește Mariette Adam, un fel de asistent social al persoanei cu handicap.

 

Când a revenit la mașină, femeia a găsit o invitație la sediul Poliției Locale, pentru duminică seara, între orele 20 și 21. ”Eu am lipsit 10 minute. Am înțeles că un locatar nemulțumit a sunat la Poliția Locală și cei de acolo au venit foarte repede. Eu sunt femeie singură și m-am gândit că nu mă duc duminică seara la ora indicată. Vă spun sincer că mi-a și fost teamă. Așa că m-am dus imediat după ce am găsit invitația”, mai spune Mariette Adam.

 

La sediul Poliției Locale, doi polițiști au fost găsiți cu mâncarea întinsă pe mese. ”L-am chemat și pe fiul meu că nu sunt obișnuită cu mersul pe la poliție. Când am ajuns la sediu ne-au spus că nu au timp și să venim duminică seara, la ora 21.00. Atunci, fiul meu a scos telefonul să îi filmeze cum mănâncă și cum se poartă cu un cetățean care le plătește salariu din impozitul lui. La scurt timp după asta au început să îmi scrie procesul verbal”, a mai spus Mariette.

 

Eu nu m-am supărat că m-au amendat, deși puteau să nu o facă pentru că nu am dat în cap la nimeni. Am ajutat un semen de-al nostru care are nevoie de ajutor. M-am supărat pentru că polițistul a scris numai ce a vrut el în procesul verbal. A refuzat să scrie că nu sunt parcări destinate persoanelor cu handicap în zona respectivă. Totul mi s-a părut un abuz”, a mai spus Mariette Adam.

 

Polițistul îi spune femeii că să aducă un certificat de handicap pentru că el nu vrea să fie "tâmpit" sau "măgar". ”V-am cerut să aduceți o hârtie pentru că vă iertam de amendă cu nu sunt tâmpit, că nu-s măgar. Nu mai am unde să scriu mai multe observații în procesul verbal”, i-a spus poliţistul local femeii.

Comentarii Facebook