O angajata a IML Cluj cercetata de politisti pentru a furat, in ultimii doi ani, peste 200.000 de lei din salariile colegilor

O angajata a Institutului de Medicina Legala Cluj este cercetata de politisti pentru ca si-a insusit peste 200.000 de lei din salariile medicilor. Ea intocmea state de plata false si isi rotunjea veniturile.

Anca Butnaru, sefa Compartimentului de Resurse Umane din cadrul IML Cluj, a inceput sa ia din banii colegilor in anul 2007 si pana in 2009 ea a reusit performanta ca in loc de un salariu de 1.000 de lei sa incaseze 8.000 de lei in fiecare luna.

Potrivit Evenimentului Zilei, situatia ar fi trecut neobservata daca directorul economic al IML Bucuresti nu ar fi bagat de seama ca bugetul de salarii de la Cluj este in permanenta depasit si ca banii nu ajung.

Potrivit politistilor clujeni, citati de Evenimentul Zilei, Anca Butnaru actiona dupa o schema simpla: ducea la semnat statele de plata, dar ulterior pe motiv ca a gresit calculele modifica cifrele din documente si isi ?umfla? venitul.

Sefa de la Resurse Umane lua banii fie direct din sporurile medicilor legisti, fie le "diminua" salariile completand sume mai mici cu cate 200 de lei in statele de plata. Astfel, Anca Butnaru a luat bani chiar si din salariul directorului IML Cluj, Marius Vartic.

Neregulile au fost sesizate in luna decembrie. Directorul IML Cluj, Marius Vartic, a declarat ca i s-a atras atentia ca lipsesc sume de bani in mod nejustificat. Controlul demarat a scos la iveala intreaga schema pusa la cale de sefa Compartimentului de Resurse Umane. Aceasta si-a dat demisia intre timp si a promis ca va acoperit paguba din propriul buzunar.

Politia Cluj a declansat o ancheta in acest caz si o cerceteaza pe Anca Butnaru pentru delapidare si fals in acte publice.

Comentarii Facebook