Miercuri 4 August

O adolescentă și-a omorât bebelușul, dar a scăpat de închisoare. De ce a ales Judecătorul să o lase în libertate


Decizie controversată a Judecătoriei Balș, din Olt. Instanța a hotărât să lase în libertate o adolescentă care și-a omorât copilul nou-născut pe motiv că a fost șantajată să facă gestul șocant.

Judecătorii au stabilit că fata nu va ajunge la închisoare, însă sentința nu este definitivă.

Pentru fapta sa, tânăra a fost condamnată la măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de trei luni. Totodată, ea va trebui să se întoarcă la școală, dar și să participe la activitățile stabilite împreună cu serviciul de probațiune.

Surse din anchetă spun că adolescenta a fost afectată de cele întâmplate și cel mai probabil nu își va reveni vreodată din șocul prin care a trecut.

În plus, la expertiza psihiatrică s-a stabilit că, în momentul comiterii faptei, tânăra avea discernământ diminuat.

Fata și-a recunoscut fapta și a declarat că regretă cele întâmplate. Aceasta a spus, de asemenea, că s-a gândit ca, după naștere, să ducă bebelușul la un spital și să îl lase acolo. Însă în momentul în care a născut, s-a speriat și a recurs la gestul extrem.

Incidentul a avut loc în urmă cu doi ani, când tânăra era încă minoră. Aceasta ar fi avut relații sexuale cu un bărbat care o amenința cu publicarea a unor fotografii cu ea în ipostaze intime. Iar de aici ar fi plecat calvarul tinerei.

În prezent se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cine este persoana care a obligat-o pe fata să întrețină relații sexuale.

Rămâne de văzut care va fi decizia definitivă a oamenilor legii.


Comentarii Facebook