Nuntașii de la Chiuiesti (Cluj) au fost îmbolnăviți cu E-Coli. Primarul a primit o amendă USTURĂTOARE

 

Nunta fiicei primarului din comuna Chiuiesti, Gavril Mihuț, a fost distrusă de îmbolnăvirea invitaților, care au chemat ambulanțele în valuri pentru a-i duce la spitalul din Dej. 

 

Analizele făcute de Direcția Sanitar Veterinară a arătat că oamenii s-au îmbolnăvit cu bacteria E-Coli, care se afla în produsele de brânză.

 

La un test a ieșit bacteria E-coli, dar nu a ieșit salmonela. Mai asteptăm un test pentru o toxină pe care o suspectăm, o toxină de naturî stafilococică.

 

Este clar că problema nu e de la prăjituri, care au fost comandate de la un laborator autorizat. Problemele au fost cauzate de produsele din brânză cu roșii, care au fost realizate pe plan local. Nu au fost respectați parametrii de igienă.

 

Am aplicat o amendă de 10.600 organizatorului (primarul comunei) și Consiliul Local Chiuiesti, care este proprietarul căminului cultural și care nu are voie să organizeze acolo astfel de evenimente, pentru că nu are autorizație”, a declarat Ioan Oleleu, directorul DSV Cluj.

 

Inspectorii urmează să întocmească concluzii după buletinele de analize și să verifice situația celor îmbolnăviți. În funcție de aceste acte, s-ar putea face și anchetă penală pentru punerea în pericol a mesenilor. 

 

La Spital au ajuns 35 de persoane, între care și o femeie însărcinată, care a fost și spitalizată. 

 

Nunta cu probleme a fost a fiicei primarului, stabilită în Anglia. Ea s-a întors acasa pentru a se casatori. La nuntă au participat 700 de persoane.

 

Primarul din Chiuiesti a declarat pentru Dejeanul.ro ca mancarea de la nunta a fost preparata in bucataria caminului cultural, iar mai apoi, tinuta la rece in camera frigorifica a incintei si mai mult decat atat, intr-un camion frigorific inchiriat, tocmai pentru a nu fi probleme. Tot acasa au fost preparate dulciurile din “candybar”, dar edilul spune ca toate ingredientele au fost proaspete, putand dovedi acest lucru cu facturile si ambalajele acestora. Prajiturile de la nunta au fost comandate la un laborator autorizat din Dej, care le-a transportat la nunta in conditiile recomandate, adica in masina frigorifica. 

 

O parte dintre cei care au prezentat stari de rau au spus ca s-au imbolnavit dupa ce au mancat din aperitiv, altii spun ca de vina ar fi prajiturile, iar altii spun ca li s-a facut rau dupa ce au consumat un suc de mere de la nunta, preparat acasa. Totusi, chiar daca acest incident mai putin fericit a avut loc in ziua nuntii, primarul spune ca a fost o nunta reusita.

Comentarii Facebook