Numărul clujenilor care se află în carantină e în scădere. Câți mai stau în autoizolare


În cursul zilei de vineri, 24 aprilie, 766 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, pe raza județului Cluj.

Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale.

A fost verificat modul de respectare a interdicțiilor impuse în cazul a 1246 de persoane din județul Cluj, iar 43 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 181.930 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

Totodată, situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 188 persoane în carantină, 227 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 171 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook