Numai 6 medii de zece in județul Cluj! VEZI de la ce școli sunt geniile Clujului


Numai șase din miile de absolvenți care au susținut BAC -ul, în acest an, în județul Cluj, au obținut media zece.

Promovabilitatea în acest an este de 54,31%, iar inspectorul şef şcolar de la ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că s-au înregistrat şase note de zece, cu una mai mult decât în 2011.

Una dintre elevele de zece este Anamaria Mihăilă, de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, din Cluj Napoca. Eleva a terminat clasa a Xll-a cu zece pe linie.

Directorul şcolii, Manuela Zamfir, a declarat că la Bălcescu numai patru elevi au picat examenul, din 118 care au susținut BAC -ul. ”Elevii mi-au spus că subiectele nu au fost aşa de grele. Totuşi s-au plâns în legătură cu subiectele de la matematică, care s-au dat pentru T2, la fizică şi psihologie”, a spus directoarea Zamfir.

Liceele de top din Cluj au avut, ca și în anii trecuți, promovabilitate uriașă, peste 96%.

La Colegiul Emil Racoviţă, numai un elev a picat la examenul de Bacalaureat. Directorul adjunct al colegiului, Adrian Magdaş, a spus că elevul care a picat a luat nota 5 la fiecare disciplină, dar nu a totalizat media şase. ”După zece ani, timp în care nu am avut niciun elev care a căzut la examen, avem acum acest caz. Am avut 85 de elevi care au dat examenul şi doar unul a picat", a spus Magdaș.

La Liceul Teoretic Avram Iancu au picat BAC -ul 4 elevi, din 111 elevi. ”Trei dintre aceştia au medii de 5,98 sau de 5,90. Sigur vor face contestaţii. Nu avem note de zece, dar rezultatele sunt foarte bune”, a spus directorul Alina Negru.

Un alt elev de zece provine de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai.

La polul opus, este iarăși Colegiu Tehnic Edmond Nicolau cu o promovabilitate de 25%. Directorul Ioan Todea a declarat că: "Este de patru sau cinci ori mai mare decât anul trecut. Acum aşteptăm şi noi rezultatele", a declarat Todea, care a menționat că în 2011 promovabilitatea a fost sub 5%.

Comentarii Facebook