Marti 21 Ianuarie

Noutăți despre copilul ucis în Mărăști. Principalul suspect este mama


Conform anchetatorilor principalul suspect în cazul băiatului de 9 ani găsit mort într-un apartament de pe strada Timisului, din Mărăști, ar fi mama acestuia.

Băiatul găsit mort mai avea un frate geamăn, care ar fi fost și el agresat, și un al treilea frate, de 10 ani, care nu a fost lovit.

Cei doi copii, unul dintre gemeni, în vârstă de 9 ani, și fratele mai mare, în vârstă de 10 ani, au fost preluați cu plasament cu regim de urgență la Centrul Gavroche. Sunt sub ocrotirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului. Din colaborarea noastră cu colegii de la Poliție știm că mama este principalul suspect. Aceasta a fost reținută. Noi ne asigurăm că cei doi băieți primesc acum suport de specialitate. Au fost consultați și pe UPU. Băiețelul, geamănul, prezintă echimoze pe torace și pe membrele inferioare și superioară. Noi o să respectăm recomandările medicilor, monitorizăm starea de sănătate a celor doi copii și de luni vor urma program de consiliere psihologică urmare a evenimentului traumatizant la care au fost expuși în familie. Orice copil care asistă la astfel de evenimente este normal să fie speriat. 

Ei știu că fratele este decedat, dar mai mult nu pot spune. Este clar că este un eveniment de traumă majoră în familie”, a declarat Alina Chiorean, Șef Serviciu Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţie a Copilului Cluj.

Inițial, între suspecți era și concubinul femeii, dar se pare că această pistă a fost exclusă. 

Telefonul la 112 a fost dat de către mama băiatului. Femeia spune că şi-a găsit copilul mort în casă. În apartament mai locuiau alți doi frați ai băiatului care a murit, de 10, respectiv 9 ani.

Vecinii spun că frecvent se auzeau plânsete din apartament și că, din ceea ce se vorbea, femeia îi bătea pe copii.

Potrivit anchetatorilor, femeia l-ar fi bătut pe copil încă din timpul zilei, după care i-a luat pe ceilalți doi băieți și a plecat de acasă. Când a revenit, băiatul de 9 ani era mort. Mama ar fi sunat la 112 după câteva ore bune.

SMURD -ul a ajuns la locul incidentului la ora 23.00, dar nu s-a mai putut face nimic.

---------------------

UPDATE

Pe numele femeii a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Mama este cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie sub forma omorului calificat.

Comentarii Facebook