Vineri 30 Septembrie

"Nouă pilde și colinde cu lumânări", ediția a 5-a a concertului de Crăciun al Royal School in Transylvania (P)

Precum a menționat directorul școlii, domnul Michael McPherson, în discursul dânsului de la începutul concertului: "Crăciunul, înainte de toate, este despre tradițiile din fiecare colț al lumii." 

În comunitatea noastră mică nu este cu nimic mai diferit pentru că am ales să organizăm, vineri, 13 decembrie, a cincea ediție  a concertului de Crăciun “Nouă pilde și colinde cu lumânări” în incinta Catedralei Greco-Catolice din Piața Cipariu, în Capela   Sfântul Iosif, exact în locația în care acum 5 ani organizam prima ediție.

Încă din momentul în care am pășit pe ușa capelei, am simțit atmosfera de entuziasm care ne-a umplut sufletele! Elevii, copleșiți de uimire la vederea profesorilor, prietenilor și familiilor lor, cu toții îmbrăcați festiv, au discutat cu nerăbdare detaliile interpretărilor ce urmau să se desfășoare pe scenă.

3.png

Cuvintele sunt de prisos pentru a descrie sentimentul înălțător, simțit în capelă încă de la primele acorduri ale Ave Maria și ale colindului specific românesc, fiorii pe care cu toții i-am simțit ascultând minunata interpretare a sopranei Paula Maria Seichei. Elevii noștri, părinții, profesorii și invitații, împreună cu Teodora Slevoacă (violoncel), Renata Burcă  (pian), respectiv Andreea Cadiș (chitară), au condus la crearea unei interpretări de excepție a tuturor colinzilor cântate de diverse coruri: corul copiilor din școala primară (cu vârsta intre 4-11 ani), corul copiilor din gimnaziu și liceu (cu vârsta intre 12-17 ani), corul profesorilor, corul părinților. Potrivit unei școli internaționale, unde sunt educați copii din peste 24 de țări și culturi diferite, colindele de care ne-am bucurat, au fost un exponent al ceea ce reprezintă defapt comunitatea noastră, și anume, diversitatea culturală: am avut colinde culese din diferite părți ale lumii, cântate în limba engleză, română, spaniolă, maghiară, cehă, franceză, germană și italiană.

În timp ce voci angelice ne-au delectat auzul și sufletul, gândurile noastre au fost mângâiate de cele nouă pilde și poezii citite de către diverși membri ai comunității noastre. Pe lângă elevii scolii, am avut plăcerea de a-i asculta pe Smriti Chatterji, vicepreședintele PTFA, Erika Hristea, membru fondator Royal School, președintele Fundației School for Europe, Shajjad Rizvi, consul onorific al Marii Britanii și ambasador Royal School, Emilia Alina Botezan, director al Departamentului de Relații Internaționale și Investiții Străine la Primăria Cluj-Napoca, Cristian Borțoș, membru fondator Royal School. 

4.png

La final, aplauzele continue au ridicat sala întreagă in picioare, recunoscând valoarea creată al unui eveniment extrem de muncit și complex, un eveniment de familie, marca Royal School, plin de candoare, care a adus împreună comunitatea noastră într-o adevărată atmosferă de Crăciun! 

În cele ce au urmat, ne-am destins cu un călduros moment de socializare, cu turtă dulce, ceai și vin fiert, oferindu-ne mici cadouri, dar nu am uitat de cei mai puțin norocoși: donațiile noastre s-au orientat către Asociația The Little People, sperând să împărtășim bucuria acestor momente înspre ajutarea comunității mai large!

Mulțumiri tuturor celor prezenți, Crăciun Fericit și un An Nou 2020 plin de sănătate și prosperitate!


Comentarii Facebook