Astăzi puteți circula gratuit cu autobuzul cu hidrogen prin Cluj! Specialiștii UTCN garantează că veți avea o călătorie cel puțin interesantă!


Un nou tip de autobuz circulă zilele acestea prin Cluj-Napoca. Este vorba despre un autobuz cu pile de combustibil pe bază de hidrogen, pe care clujenii pot să-l testeze până vineri. 

Cei interesați de o călătorie inedită pot lua autobuzul cu hidrogen azi, 10 mai 2024, din orice stație de pe liniile 30, 45 și 35. 

Inițiativa face parte dintr-un turneu de promovare a autobuzelor cu hidrogen, ca parte a proiectelor JIVE susținute și finanțate din fonduri europene prin Clean Hydrogen Partnership.

Astfel, inițiativa de pionierat a fost lansată de autoritățile locale din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN).

Screenshot 2024-05-10 120209.png

Autobuzul cu hidrogen va părăsi Clujul pentru a fi testat și la Galați și apoi în Grecia, Bosnia Herțegovina și Bulgaria.

Pe lângă autoritățile locale, la lansare a fost prezent și Rectorul UTCN Prof. dr. ing. Vasile Țopa, care a menționat că Universitatea Tehnică susține întru totul eforturile, atât pe plan local, cât și pe plan internațional, de promovare a soluțiilor de transport inovatoare care implică tehnologiile viitorului. 

Screenshot 2024-05-10 121013.png

,,Sunt foarte bucuros că ne alăturăm din nou comunității clujene  prin expertiza specialiștilor pe care îi avem, care s-au implicat în acest proiect și în multe altele de acest fel.

Avem, întradevăr, o echipă dedicată acestui domeniu, mai mult, UTCN face parte din HUB-ul de hidrogen care reunește mai multe universități din România și institute de cercetare, așa încât, zona de hidrogen va fi una de cercetare pentru viitor. Felicit această inițiativă și vă asigur de toată implicarea și spijinul nostru”, a declarat Prof. dr. ing. Vasile Țopa.

Această inițiativă se aliniază perfect cu cercetarea și inovarea UTCN în tehnologii durabile și soluții energetice ale viitorului, în special în domeniul hidrogenului, în care universitatea este implicată activ.

Comentarii Facebook