Nokia se desparte azi de primii 500 de angajati! Ei vor primi smartphone -urile Nokia 500 EXCLUSIV


Activitatea de la fabrica Nokia din comuna Jucu va fi sistata din 30 noiembrie, iar vineri seara va iesi pe poarta unitatii primul schimb concediat de finlandezi.

Pe durata a sase zile, toti cei 1.830 de angajati ai Nokia vor fi concediati. "Schimbul B intra in fabrica la ora 7.00 dimineata si vom iesi seara. Noi suntem primii care punem punct activitatii de la Jucu si pana in 30 noiembrie vor urma si celelalte schimburi", a declarat pentru Stiri de Cluj Bogdan Colceriu, unul dintre angajatii de la Jucu.

Cei 500 de muncitori care isi vor incheia vineri activitatea de la Jucu vor primi si celebrele telefoane Nokia 500. Citeste AICI detalii.

Din 19 noiembrie, Nokia a anuntat ca fabrica va fi inchisa pe timpul noptii si schimbul va fi mutat in timpul zilei. De asemenea, o parte din liniile de productie au inceput sa fie dezansamblate si sa fie incarcate in TIR -uri.

Din 1 decembrie, angajatii de la Jucu vor continua sa mearga la fabrica, unde vor fi organizate cursuri de recalificare in cadrul programului Bridge, finantat de Nokia. Cei care nu isi vor da demisia vor fi platiti in continuare pana in luna martie.

"Din decembrie si pana in luna martie vom face aceste cursuri de calificare. Acestea vor avea durata de la 6 la 8 ore pe zi si Nokia va asigura transportul. Colegii care vor decide sa isi dea demisia vor pierde salariile platite pana in luna martie, dar vor incasa platile compensatorii", a mai spus Bogdan Colceriu.

Angajatii vor primi in total trei salarii compensatorii, plus cate unul pentru fiecare an lucrat, putandu-se ajunge la 8 salarii in cazul muncitorilor angajati de Nokia inca din 2007. Valoarea acestora se va calcula pe baza salariului de incadrare.

Presedintele Sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, a declarat ca angajatii vor primi si cate 500 de euro pentru continuarea sau inceperea studiilor, dar si pentru deschiderea unei afaceri. Vezi AICI detalii.

Cei 1830 de disponibilizati vor mai primi pana la finele lunii decembrie, cadou de Craciun, cate un telefon Nokia 500, produs chiar la Cluj, care costa 160 de euro, dar si o prima de sarbatori de 200 de lei.

Comentarii Facebook