Noi reguli si sanctiuni pentru iesirile la picnic

 

Camera Deputatilor a adoptat, marti, in absenta opozitiei, un proiect care prevede ca este interzisa organizarea picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate dotate cu facilitati si utilitati. Amenzile sunt intre 100 si 5.000 de lei.

Proiectul adoptat de Camera Deputatilor prevede ca activitatea de picnic este "orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente precum si dupa caz aprinderea sau nu a focului".

Potrivit proiectului, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa. Aceste zone vor fi indicate in parcuri si in zonele limitrofe ale padurilor situate in intravilanul localitatilor.

Cei care vor merge la picnic nu vor avea voie sa spele obiectele folosite la aceasta activitate in apele din vecinatatea zonei special amenajate, nu vor avea voie sa hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele, sa posteze semne sau mesaje, conform proiectului. De asemenea, acestia vor trebui sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitatile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent.

 

La plecare, oamenii trebuie sa lase locul curat, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate si sa respecte bunele moravuri.

Nerespectarea legii se va pedepsi cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

Camera Deputatilor a adoptat proiectul cu 155 de voturi "pentru" si 10 abtineri.

Comentarii Facebook