Noi reguli în „jungla” imobiliară din Cluj. Unii proprietari impun o taxă suplimentară de 200 de lei pentru chiriaș: „Ați mai auzit așa ceva?”


Piața imobiliară din Cluj-Napoca este cunoscută pentru prețurile mari pe care le cer proprietarii care vând sau închiriază imobile. Cu toate acestea, se pare că proprietarii din Cluj vor să se facă remarcați la nivel național nu doar cu prețurile halucinant de mari. O nouă „modă” a apărut pe piața imobiliară în „orașul de 5 stele”.

Un bărbat a anunțat că vrea să închirieze o locuință în Cluj-Napoca, moment în care a fost înștiințat de proprietar că va trebui să plătească o taxă suplimentară pentru curățenie, în fiecare lună. Suma pentru acest serviciu nefiind una tocmai modestă, 200 de lei.

Chirie în Cluj cu serviciu de curățenie lunar obligatoriu. Ați fost sau ați mai auzit de așa ceva? Era să merg la o vizionare, când domnul de la imobiliare mi-a zis că există o taxă de 200 de lei pe lună pentru ca cineva să facă curat în apartament”, a relatat bărbatul pe o rețea de socializare.

Situația chiriașului a atras multe comentarii, părerile fiind împărțite.

Este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs de cumpărarea unei cantităţi impuse sau de cumpărarea concomitentă a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisă prestarea unui serviciu către consumator, condiţionată de prestarea altui serviciu sau de cumpărarea unui produs”.

Închirierea unui apartament presupune acceptarea concomitentă a mai multor servicii: curent, gaz, întreținerea spațiului comun. De ce nu ar putea intră și curățenia apartamentului. Nu îți convine? Alegi alt apartament”.

Din experiență înțeleg de ce ar cere cineva așa ceva. Nu îți convine? Spui pas și mergi la următoarea ofertă”, sunt doar câteva dintre comentariile pe care le-a primit bărbatul.

Comentarii Facebook